Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nečakané vyvrcholenie Banášovej kauzy: Toto naozaj myslia vážne?!

Adela Banášová opäť spolupracuje s Michalom Hvoreckým, ktorý jej len nedávno adresoval poriadne drsné slová. Zobraziť galériu (4)
Adela Banášová opäť spolupracuje s Michalom Hvoreckým, ktorý jej len nedávno adresoval poriadne drsné slová. (Zdroj: RTVS)

BRATISLAVA - Pred necelými dvoma týždňami sme vás na Topkách informovali o kauze, ktorá vznikla kvôli jedinému výroku Adely Banášovej (34). Slovenský spisovateľ Michal Hvorecký (38) vtedy moderátorke adresoval poriadne drsný blog, kde sa okrem nej samotnej navážal aj do jej otca. Dokonca tvrdil, že s blondínkou už nebude spolupracovať. No ubehlo len zopár dní a všetko je inak. Rozkmotrená dvojica už veselo pracuje na spoločnom projekte. Čo nám k tomu povedali?

Len nedávno sme vás na Topkách informovali o kauze, ktorú vyvolal jediný výrok Adely Banášovej. Jej slová o tom, že žijeme v diktatúre, v ktorej sa málokto odváži povedať svoj názor, doslova vytočili slovenského spisovateľa Michala Hvoreckého. Napísal preto blog, v ktorom známu blondínku vôbec nešetril. 


Banášová si proti sebe poštvala pol Slovenska: S Adelou už nikdy viac!

Kauza okolo Banášovej sa vyostruje: Drsné reakcie na útoky!

Známy politik sa zastal Banášovej: A potom nastalo peklo!


Literárny autor sa vo svojich riadkoch zaprisahával, že kvôli tomuto vyjadreniu so známou blondínkou už spolupracovať nebude. Svoje slová však akosi nedodržal. Už po pár dňoch sa totiž dvojica na verejnosti usmievala spoza jedného stola.

Stalo sa tak na tlačovej konferencii, o ktorej v nedeľu večer informovala spravodajská relácia verejnoprávnej televízie. RTVS vysielala reportáž o tom, že Ministerstvo zahraničných vecí pripravilo mediálnu kampaň na podporu rozvojových krajín. No a ambasádormi tejto myšlienky sú okrem aktivistu Maroša Čaučíka aj Adela Banášová a Michal Hvorecký. 

Rozkmotrení spisovateľ a moderátorka sa tak krátko po verejnej výmene názorov vrhli do spoločného projektu a tvárili sa, akoby sa ani nič nestalo. „Tak ja si myslím, že spolu sme tam ambasádormi pre dobrú vec a to je určite podstatnejšie ako nejaká nezmyselná situácia, ktorá bola predtým a úplne v pohode sme spolu komunikovali v dobrom,“ povedala nám na margo spolupráce Adela Banášová. Netajila, že počas spoločne strávených chvíľ padla reč aj na spomínaný konflikt. „Rozprávali sme sa aj o tom a myslím si, že to bol taký podnetný rozhovor pre obe strany, takže si myslím, že sme to tak v dobrom uzavreli,“ uviedla známa Slovenka. 

Naopak, keď sme oslovili Hvoreckého, ten sa tváril, ako keby tvrdé slová na Banášovej adresu ani nikdy nenapísal. „Tento prípad ma iba utvrdil v tom, že robím dobre, keď bulvár nečítam. Najprv si vymyslíte konflikt a potom sa čudujete, že v skutočnosti neexistuje. Keby ste si prečítali môj pôvodný text, tak by ste vedeli, že si Adelu roky vážim a nie je medzi nami nijaký osobný spor,“ povedal pre Topky.sk spisovateľ, ktorý akoby úplne zabudol na riadky, v ktorých sa poriadne navážal nielen do Adely, ale aj do jej otca. 

„Napriek tomu ju môžem za verejné vyjadrenia kritizovať. Rovnako ako ona mňa. Keby mi bola ukradnutá, tak by som jej nevenoval ani riadok. No z jej myšlienkového smerovania, rovnako ako zo smerovania časti Slovenska, mám zimomriavky a nemohol som mlčať. Kritické myslenie sa rýchlo vytráca, namiesto toho sa masovo šíri propaganda a bludy,“ dodal Hvorecký. Nuž, v týchto šoubiznisových vzťahoch sa zrejme už nevyzná naozaj nikto! 

Úryvky z Hvoreckého blogu:

  • Mladá žena, ktorá dosiahla veľký úspech a mimoriadne zbohatla na tom, že nadštandardne veľa rozprávala v súkromných aj verejnoprávnych médiách...
     
  • Adela, samozrejme, nemôže za to, čo páchal jej otec, ale z nepochopiteľného dôvodu sa naňho túži čoraz väčšmi podobať. Aj kvôli nej sa SND stalo jediným národným divadlom v Európe, kde priestor v talkšou dostávajú indivíduá, ktoré tvrdia, že sa živia hlbokým vdychom a výdychom.
     
  • Adelu som mal rád, vážil som si jej profesionalitu a občas som s ňou aj spolupracoval. Napísal som pre ňu zopár moderansov pre firmy aj benefičné podujatia. Už to nebudem robiť, keď som sa dozvedel, že podľa nej žijeme v „neslobode“.
     
  • Adela sa ocitla v zlomovom okamihu svojho života aj kariéry... Zistila – dobré ráno! –, že peniaze nie sú všetko a hľadá niečo nové. 
     
  • Adela má na Slovensku – z veľkej časti právom, lebo si to odmakala – obrovskú popularitu a mediálnu moc. No narába s ňou čoraz nezodpovednejšie a vydala sa na najhoršiu cestu.


​Adeline slová na adresu Hvoreckého:

  • Blog som nečítala, ale naozaj už pre mňa nepíše scenáre, lebo sme so Sajfom z jeho scenára nepoužili ani slovo, tak ho ďalej nevolali. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu