Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Horor moderátora Pinďa Lengyela: Po chybe lekárov môj syn nevidí, nepočuje, má zápal mozgu a srdca!

Syn moderátora Petra Pinďa Lengyela bojuje o život už deväť mesiacov. Zobraziť galériu (11)
Syn moderátora Petra Pinďa Lengyela bojuje o život už deväť mesiacov.

BRATISLAVA - Smutné udalosti neobchádzajú ani známych ľudí! Svoje o tom vie aj moderátor Peter Pinďo Lengyel (38), ktorému sa pred 9 mesiacmi narodil syn Peter Alexander. Radosť z príchodu prvého potomka však po pôrode vystriedali strach a obavy o jeho život. Dieťa bolo po štyroch hodinách prevezené do inej nemocnice s podozrením na akútny zápal srdca, mozgu a sepsu celého organizmu. Chlapček údajne tiež nevidí, nepočuje a dokonca sa ani nehýbe. Kŕmený je sondou.

Na pokraji zúfalstva! Moderátor Peter Pinďo Lengyel prežíval s partnerkou Barborou bezproblémové tehotenstvo. Na príchod svojho prvého plánovaného potomka sa obaja veľmi tešili. Teda až do chvíle, kedy im lekár krátko pred pôrodom povedal, že budúca mamička má nedostatok plodovej vody.

 „Užívali sme si tehotenstvo, však bolo bezproblémové, tak som sa Barborky spýtal, že kam pôjdeme rodiť. Vybrali sme si nemocnicu v Brezne, keďže sme tam bývali. Má tam rodinu a bola najbližšie. Všetko bolo O.K. Žena cíti, či je dieťa v poriadku, komunikuje s ním. Deň pred pôrodom nám však doktor oznámil, že okrem nedostatku plodovej vody tam vidí aj iné možné komplikácie. V papieroch však tieto záznamy nie sú a nikto neurobil ani žiadne doplnkové vyšetrenia,“ začal svoje rozprávanie moderátor a pokračoval: „Nechali si ju v nemocnici a druhý deň začala dokonca krvácať, čo oznámila sestričkám. Na čo následne išli  doktori rodiť, kedy asi pochopili, že nie je niečo v poriadku.“ 

Okamžite jej urobili akútny cisársky rez a otca za synom pustili len na chvíľu. Dieťa sa údajne narodilo sivé, museli ho dokonca „prikysličovať“. Takmer vôbec sa nehýbalo, ale inak vyzeralo v poriadku. „Vysvetlili mi to tak, že matku uspali, tak možno je z toho dieťa také omámené. Tak som objal Barborku a vybral som sa so svokrom oslavovať.“

O štyri hodiny neskôr však dieťa previezli do Banskej Bystrice. „Chlapec mal akútny zápal srdca, mozgu a sepsu organizmu, čo som sa dozvedel až na druhý deň od mojej ženy. Nikto mi nevolal z lekárov, že váš syn bojuje o život, nikto ma ako rodiča neinformoval,“ nahnevane nám opísal, čo sa dialo po pôrode v nemocnici Lengyel. Moderátor si myslí, že na zlom zdravotnom stave jeho synčeka majú svoj podiel aj lekári.

„Môj syn nevidí, nepočuje a ani sa nehýbe.  Po troch týždňoch mu urobili vývod z hrubého čreva, doteraz ho kŕmime cez sondu. Keď som sa ich pýtal, či požiadali aj iných lekárov o konzultáciu, veď ide predsa o ťažký prípad, povedali, že to zvládajú,“ tvrdí moderátor, ktorý je pripravený celú vec riešiť na súde. Podal tiež podnet na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou pre zanedbanie zdravotnej starostlivosti.

Hoci sa riaditeľ nemocnice s poliklinikou v Brezne MUDr. Peter Mečiar k prípadu Lengyel nechcel zo začiatku vyjadrovať, markizáckemu Reflexu neskôr predsa len poslal odpoveď: „Zdravotná starostlivosť matke a novorodencovi Petrovi Alexandrovi Lengyelovi bola poskytnutá „lege artis“ (postup zdravotníkov v súlade so súčasnými poznatkami vedy, pozn. red.).

„Ja som nehľadal konkrétneho vinníka. Chcel som vedieť iba to, čo sa stalo - príčinu. Keby lekári povedali, viete čo, na niečo sme zabudli, niečo sme pokazili, prepáčte, mrzí nás to, v živote by som sa na nich nehneval. Vyhovárajú sa na genetický problém dieťaťa. Ich nezaujíma, že sme boli na pokraji zrútenia. Štyri mesiace sme poriadne nespali, to pochopia len tí, čo si tým prešli. Neposlali nám žiadneho psychológa, poradenstvo, nevysvetlili, čo môžeme spraviť, aby sme synovi pomohli. Všetko si musíme robiť sami - zháňať súkromných lekárov, kupovať prístroje, tento štát vám v máločom pomôže,“ dodal na záver smutne Pinďo, ktorý syna nesmierne miluje a pre záchranu jeho života a zdravia robí maximum.

Igor Bukovský - Návod na prežitie pre bejby, Hneď to bude, Anjelik>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu