Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Mojsejová po súde vysmiata: Vypočula si vytúžený rozsudok!

Nora Mojsejová neskrývala radosť. Zobraziť galériu (5)
Nora Mojsejová neskrývala radosť. (Zdroj: Miroslav Vacula)

KOŠICE - Ďalší dôvod na radosť! Noru Mojsejovú (55) v piatok po 13 mesiacoch prepustia z vyšetrovacej väzby. Dnes sa ale zúčastnila pojednávania v inej veci a tam si tiež vypočula verdikt vo svoj prospech. Podľa súdu je nevinná v takzvanej softvérovej kauze.

Noru Mojsejovú už v piatok prepustia z väzby, v ktorej sedí kvôli údajným daňovým podvodom. Okrem toho však čelí aj iným obvineniam. Prokurátor ju žaloval aj v takzvanej softvérovej kauze kvôli tomu, že v roku 2008 si vraj nezákonne uplatnila nadmerný odpočet DPH vo výške viac ako 950 tisíc Sk (32 900 eur).

Okresný súd už raz Mojsejovú v tomto prípade oslobodil, ale prokurátor sa odvolal. Preto sa celá vec prešetrovala znovu. Po preštudovaní všetkých dôkazov ale podnikateľku opäť oslobodili. „Neviem, aký zločin som spáchala, keďže nemám žiadne nedoplatky na Daňovom úrade, čo bolo i preukázané. Je absurdné, že prokurátor žiada za to trest natvrdo, keď mám všetko zaplatené. Jedinú chybu, čo som spravila, bolo to, že som podpísala daňový protokol. I keby som ho však nepodpísala, bol by platný,“ uviedla pri pojednávaní Nora.

Rozhodnutie súdu ju preto nesmierne potešilo a na tvári sa jej objavil široký úsmev. Do reči jej však príliš nebolo. „Už nič nepoviem. Už 13 mesiacov tvrdnem v base za nič. A vrahovia a lúpežníci chodia po slobode,“ povedala podnikateľka, ktorá prekvapila ešte štíhlejšou postavou ako naposledy. I keď bola oblečená  v smútočnej čiernej farbe, netajila pri odchode so súdnej siene radosť. Na otázku, či je spokojná s rozsudkom, reagovala jediným slovom: „Samozrejme“. 

Nora Mojsejová však ešte nemá všetko za sebou. Prokurátor sa opäť proti tomuto rozhodnutiu odvolal. Navyše je obvinená z viacerých daňových podvodov, ktoré sa ešte stále prešetrujú. Z väzby ju síce pustia 3. októbra, no naďalej bude vyšetrovaná na slobode. 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu