Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Neuveriteľné skutočnosťou: Nora Mojsejová na slobode!

Nora Mojsejová sa budúci týždeň dostane z väzenia. Zobraziť galériu (4)
Nora Mojsejová sa budúci týždeň dostane z väzenia.

KOŠICE - Konečne dobré správy! Známa podnikateľka Nora Mojsejová (55) sa môže tešiť. Už 3. októbra totiž opustí košickú väznicu na Floriánskej ulici. Rozhodol o tom dnes košický Krajský súd na neverejnom zasadnutí.

Nora Mojsejová sedí za mrežami už vyše roka. Za ten čas sa niekoľkokrát pokúsila dostať na slobodu, no nikdy jej nebolo vyhovené. Prokurátor navyše stále žiadal predĺženie jej väzby. Naposledy to vyzeralo tak, že tmavovláska zostane v chládku až do decembra, no z oboch strán boli podané odvolania.

A podľa našich informácií sa najnovšie už rozhodlo aj o podnikateľkinom prepustení. Senát Krajského súdu zrušil napadnuté rozhodnutie Okresného súdu I a lehotu trvania väzby u obvinenej Eleonóry M. nepredĺžil. Po prepustení z výkonu väzby bude obvinená trestne stíhaná na slobode,” potvrdila informáciu hovorkyňa Krajského súdu Marcela Gálová.

Ak sa počas nasledujúceho týždňa nič neprihodí, 3. október bude dátum, kedy sa podnikateľka opäť nadýchne čerstvého vzduchu. Nora sa tak dostane na slobodu po 13 mesiacoch. Naďalej však bude vyšetrovaná na slobode v súvislosti s rôznymi daňovými podvodmi, ktorých sa mala podľa obžaloby dopustiť. Podľa polície mala byť na čele organizovanej skupiny, ktorá fungovala v rokoch 2007 až 2010. V celej kauze je obvinených 23 ľudí a táto skupina mala spôsobiť celkovú škodu vo výške 6 miliónov Eur.

Aké má Mojsejová skúsenosti s väzením? Čo hovorí na obvinenia z podvodu? To a oveľa viac prezradila v knihe Narovinu>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu