Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Panelák pod paľbou tvrdej kritiky už po prvej časti: Čo na to Andy Kraus a Jojka?!

Panelák si po prvej dvojčasti vyslúžil zo strany divákov kritiku. Čo na to hovorí Andy Kraus a jeho domovská televízia? Zobraziť galériu (5)
Panelák si po prvej dvojčasti vyslúžil zo strany divákov kritiku. Čo na to hovorí Andy Kraus a jeho domovská televízia? (Zdroj: tv joj/topky.sk )

BRATISLAVA - Seriál Panelák sa na obrazovkách televízie Joj objavuje už dlhých 6 rokov. A za ten čas si medzi Slovákmi našiel veľkú základňu skalných fanúšikov. Tí sa na pokračovanie svojho obľúbeného počinu tešili dlhé dva mesiace, no zdá sa, že pondelková prvá časť 14. série ich poriadne sklamala. Dielo Andyho Krausa (47) sa totiž dočkalo poriadnej kritiky. Čo na to hovorí scenárista a samotná stanica?

Fanúšikovia Paneláku sa dočkali. Po dvojmesačnej pauze si totiž z televíznych obrazoviek opäť môžu vychutnávať svoj obľúbený seriál. No hoci na prvú časť 14. série mnohí čakali ako na spasenie, zdá sa, že pre divákov bola veľkým sklamaním.

Na oficiálnej fanúšikovskej stránke projektu si totiž počin Andyho Krausa vyslúžil ostrú kritiku. „Myslel som si, že sa to napätie bude pomaly rozuzlovať. No nie, za 5 minút bolo všetko vyriešené - aj Ivana, ktorá sa chcela zabiť je odrazu v pohode, svadba prebehla normálne, Kubo nezaváhal tak, ako to bolo ukázané pred prázdninami. Ako keby ste zabudli, čo a kde ste v príbehu skončili pred prázdninami,“ napísal jeden z nespokojných divákov, ku ktorému sa pridali ďalší: „Tak som sa tešila celé leto na novú sériu, ale veľké sklamanie. Čakala som niečo viac, niečo zaujímavejšie. Už to nie je taký Panelák ako býval.“ 

Veľkú nespokojnosť však fanúšikovia prejavili najmä kvôli reklamám, ktoré sú podľa nich nekonečné. „Normálne som pri tom zaspala. Ani nie kvôli obsahu, ale otrasnému množstvu reklám,“ znel jeden z príspevkov. Ďalší vraj práve kvôli prestávkam nakoniec televíziu úplne vypli. 

V tejto súvislosti sme oslovili aj samotného scenáristu, aby sa ku kritike vyjadril. Podľa neho však netreba robiť k novej sérii predčasné závery. „Seriálu treba nechať čas, aby sa rozbehol. Boli nejaké dejové linky, ktoré sa vysielali koncom júna a nemohli sme po dvoch mesiacoch pokračovať, kde sme skončili, ako keby sa nič nestalo. Preto sme ich najprv museli uzavrieť a teraz sa vytvárajú nové,“ vysvetlil nám Kraus, ktorý si kritické reakcie aj čítal, pretože ho zaujímala spätná väzba od divákov. „Ťažko hodnotiť celú sériu pri prvej časti. Máme prichystaných ešte veľa zaujímavých liniek, no nebolo by dobre, keby sme to všetko vybúchali hneď v prvej časti,“ povedal pre topky.sk tvorca, ktorý ako dodal, s reklamami bohužiaľ nič nenarobí. Kvôli tejto veci sme preto oslovili Jojku.

No ako sa zdá, diváci si na povinné prestávky jednoducho budú musieť zvyknúť. Televízia totiž tvrdí, že koná v súlade so zákonom. A reklamy rozhodne neboli príliš dlhé ani v pondelňajšej dvojčasti. „Dodržiavame zákon o vysielaní a retransmisii, preto si nemôžeme dovoliť predlžovať minutáže na reklamu vo vysielaní,“ vysvetlila nám PR manažérka televízie na Kolibe Katarína Gajdošíková. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu