Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Zásadný prevrat v 20-ročnej kariére Marcela Merčiaka: Zmení mu toto rozhodnutie život?

Marcela Merčiaka už onedlho udivíme v úplne inej pozícii, ako sme boli doposiaľ zvyknutí.  Zobraziť galériu (14)
Marcela Merčiaka už onedlho udivíme v úplne inej pozícii, ako sme boli doposiaľ zvyknutí. (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Zmena je život! Toto si zrejme povedal Marcel Merčiak (38), keď nedávno prijal pracovnú ponuku od RTVS. Hoci je ostrieľaným športovým komentátorom, najnovšie sa nechal nahovoriť na projekt úplne iného charakteru. Už čoskoro ho budú môcť priaznivci vidieť v polohe, v akej sa počas svojej takmer dvadsaťročnej kariéry neukázal. Divákov bude sprevádzať vedomostno-zábavnou šou. Prekvapivé rozhodnutie však môže mať jeden skrytý háčik...

Šport je jeho život! Takto by sa v skratke dala opísať takmer 20-ročná kariéra azda najznámejšieho slovenského komentátora súčasnosti Marcela Merčiaka. Veď futbalový zápas bez hlasu tohto majstra slova si vie predstaviť už iba máloktorý fanúšik. Všetko si však po čase vyžaduje zmenu a po tak dlhej dobe si to zrejme povedal aj on. Rodáka z Prešova preto diváci už onedlho budú môcť vidieť tak, ako doposiaľ ešte nikdy - ako moderátora novej zábavno-vedomostnej šou RTVS s názvom Čo ja viem?

Ako sám Marcel priznal, táto ponuka ho zaskočila. Moderátorom projektu mal byť totiž do poslednej chvíle niekto úplne iný. „Pôvodne som bol nahlasovaný ako jeden z možných hostí do tejto relácie,“ prezradil pre topky.sk Merčiak, ktorý sa o možnosti uvádzať šou dozvedel len pred dvoma týždňami. „Rozhodol som sa rýchlo, asi v priebehu troch hodín. Pozitíva prevážili nad negatívami. Odvtedy sa na to veľmi teším a pripravujem,“ vysvetlil. 

Toto jeho rozhodnutie však má jeden háčik, ktorý mu môže zásadne zmeniť život. Šporťák je totiž známy tým, že nechce byť súčasťou šoubiznisu. No takýto druh relácie ho doňho môže jednoducho vtiahnuť. Zaujímalo nás teda, či sa toho neobáva. „Nebojím sa vôbec. Pre mňa je to ďalšia práca, ktorú si chcem odviesť dobre a na úrovni. Tak, aby som nestratil svoje meno. Veci, ktoré spomínate, vôbec neriešim,“ povedal uznávaný komentátor. 

V súvislosti s novou reláciou Čo ja viem? sa v priestoroch štúdia verejnoprávnej televízie vo štvrtok popoludní konala tlačová konferencia. Okrem už spomínaného Merčiaka prišli nový projekt predstaviť aj tvorcovia, generálny riaditeľ RTVS Václav Mika, či hostia prvej časti súťaže - Dano Dangl, Adela Banášová a Martin Nikodým. Tí si svoje vedomosti zmerajú s vysokoškolskými študentmi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu