Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Kontroverzný Saudek sa štvrtýkrát oženil: Zobral si o 45-rokov mladšiu!

Jan Saudek a Pavla Hodková sú svoji. Zobraziť galériu (9)
Jan Saudek a Pavla Hodková sú svoji.

PRAHA - Český fotograf Jan Saudek (78) a novinárka Pavla Hodková sa vzali. Pre portál iDnes.cz to potvrdila 33-ročná nevesta, ktorá má s umelcom dve deti. Okrem toho sa s novinkou pochválila aj na sociálnej sieti Facebook, kam umiestnila fotografiu, na ktorej vidieť obrúčku. "Priatelia, tak teda Áno!" pripísala k fotografii.

Pár si svadbu sľúbil už pred rokom, keď pred kamerami portálu iDnes.cz prehovorili o vzájomnom spolužití. "Po štvrtý raz by som to rád skúsil, pretože dáma, čo sa o ňu osem rokov uchádzam, ešte nesklamala," vyhlásil vtedy fotograf. 

Pavlína Hodková sa do Prahy dostala vďaka štúdiu žurnalistiky. Pracovala v niekoľkých rádiách, až zakotvila ako zástupkyňa šéfredaktorky v redakcii časopisu Harper's Bazaar. S Janom Saudkom sa prvý raz stretla počas rozhovoru pre tento magazín. Ich prvé rande sa uskutočnilo počas autorizácie článku. 

Sedemdesiatosemročný Jan Saudek je významným fotografom a predstaviteľom manierizmu. Je autorom inscenovaných fotografií, ktoré často koloruje. Najčastejším námetom sú preňho ženy kyprých tvarov.

Saudek bol ženatý už trikrát. Raz sa rozviedol a dvakrát ovdovel. S prvou ženou má dvoch synov - Samuela, ktorý žije s bývalou priateľkou fotografa Sárou, a Davida. S druhou ženou má dcéru Mariu. S Petrou Šupovou má syna Jindřicha. Pavla Hodková fotografovi porodila syna Matěja a dcéru Annu-Mariu. Saudek má ešte dcéru Karolínu. Jeho ďalší syn Lukáš spáchal samovraždu. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu