Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nočná mora Rozborila, Ďurianovej a Bruchalu: Scenár, aký nečakali ani v zlom sne!

Bývalé tváre televízie Markíza sú momentálne v šachu. Nikto z nich nevie, čo bude ďalej. Zobraziť galériu (7)
Bývalé tváre televízie Markíza sú momentálne v šachu. Nikto z nich nevie, čo bude ďalej. (Zdroj: TV MARKÍZA)

BRATISLAVA – Strach a neistota! Tieto pocity momentálne prežívajú markizáci, ktorí sa nechali zlákať atraktívnou ponukou od generálneho riaditeľa Jojky. František Borovský (37) im nasľuboval hory-doly, no jeho slovo už na Kolibe nemá váhu, pretože ho vo štvrtok odvolali. Odídenci zo Záhorskej Bystrice sa tak ocitli v šachu. Nestihli podpísať žiadne zmluvy o novej spolupráci a dvere do žlto-modrej stanice sú zabarikádované. A tak namiesto vidiny lepších projektov a atraktívnejších honorárov zrejme budú nútení makať za horších finančných podmienok než mali u predchádzajúceho chlebodarcu. Ak teda vôbec v Jojke nastúpia.

Poriadne sa prepočítali! Nie je to tak dávno, čo v Záhorskej Bystrici nastalo hromadné prestupovanie do konkurenčnej Jojky. Vtedajší generálny riaditeľ televízie totiž dlhoročným tváram z Markízy ponúkol atraktívne fleky s kráľovským platom. Nie je preto žiadnym prekvapením, že sa nechalo zlákať hneď niekoľko stálic.

Ako prvý sa pre razantnú zmenu rozhodol Vilo Rozboril, ktorý sa so svojím chlebodarcom nedohodol na ďalšej spolupráci ohľadom relácie Modré z neba. Koncom januára po dlhých 13-tich rokoch prestúpili ďalší - Pavel Bruchla a Marianna Ďurianová. Práve tej bol vraj u nového zamestnávateľa prisľúbený dvojnásobný plat - zatiaľ čo v Markíze údajne dostávala približne 4000 eur, na Kolibe ju malo čakať raz toľko. A lukratívne platy boli ponúknuté aj jej markizáckym kolegom.

No to všetko bolo ešte v čase, keď bol riaditeľom Jojky František Borovský. Ako sme vás však na topkách informovali, toho vo štvrtok z funkcie šéfa nečakane odvolali. Vynára sa preto otázka, čo bude s markizákmi ďalej. Podľa našich informácií totiž s novým chlebodarcom ešte stále nemajú podpísané zmluvy. V tejto súvislosti sme preto oslovili aj televíziu na Kolibe, na naše otázky však doposiaľ PR oddelenie neodpovedalo.

Ako sa nám však podarilo zistiť, markizáci po odchode jojkárskeho šéfa s rozprávkovým platom už rátať nemôžu. A ani sumu, akú mali v Záhorskej Bystrici, im nové vedenie neplánuje ponúknuť. Teda ak vôbec s nimi do budúcna ráta. Novú situáciu tak Bruchala svojím vyjadrením vystihol. „Človek si nemôže byť istý v ničom,“ povedal na margo svojej mediálnej budúcnosti pre topky.sk.

Zdá sa teda, že Jojka pekne drží bývalých markizákov v šachu - RTVS totiž o nich v túto chvíľu záujem nemá a v Záhorskej Bystrici si svojím odchodom zabuchli dvere. „Niektorí sa po troch dňoch ozvali, či sa nemôžu vrátiť späť. To už je ale neskoro,“ povedal na margo odídencov pre topky.sk Matthias Settele a jeho slová určite platia aj pre trojicu Ďurianová, Rozboril, Bruchala. Moderátorom s vidinou lepšej budúcnosti tak zrejme neostane nič iné, len pristúpiť na omnoho menej výhodné podmienky nového vedenia televízie.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu