Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Markíza prekvapivo okresala správy: Zostal len jeden moderátor!

Jaroslav Zápala bol v štúdiu sám, bez kolegyne Márie Pietrovej. Zobraziť galériu (5)
Jaroslav Zápala bol v štúdiu sám, bez kolegyne Márie Pietrovej.

BRATISLAVA - Zmeny v Markíze pokračujú! V utorok televízia nabehla na svoju zvyčajnú vysielaciu štruktúru, a tak sa do času o 17.00 vrátili Prvé Televízne noviny. Ale s poriadnou novinkou. Namiesto dvoch moderátorov sa totiž v štúdiu objavil len jeden. Jaroslavovi Zápalovi (47) na rozdiel od decembrových vydaní tentoraz už kolegyňa Mária Pietrová (29) spoločnosť nerobila. Zisťovali sme dôvod.

Prekvapenie! Markíza už dosť dlho ponúka svojim divákom okrem hlavnej spravodajskej relácie aj Prvé Televízne noviny. Tie od začiatku tohto projektu vždy moderovala dvojica, ktorá sa z obrazoviek následne prihovárala aj o 19-tej. 

Najnovšie však v tomto formáte nastali zmeny. V utorok, keď sa v Záhorskej Bystrici vrátili zo sviatočnej vysielacej štruktúry naspäť k tej bežnej, objavila sa v štúdiu len jedna spravodajská tvár. O piatej uvádzal informácie zo Slovenska aj zahraničia len Jaroslav Zápala.

Ešte v decembri pritom fungoval v Prvých Televíznych novinách model dvoch moderátorov - za stolíkom sedávali Zlatica Puškárová s Patrikom Švajdom či Jaroslav Zápala s Máriou Pietrovou. Zrejme aj v tomto prípade ide o zefektívnenie chodu televízie, za ktorým je nový riaditeľ Matthias Settele. 

Hovorkyňa Markízy Tatiana Tóthová potvrdila, že ide o novinku vo vysielaní, no dôvody zavedenia tohto režimu nespresnila. „Správy s jedným človekom sú podľa kompetentných dynamickejšie. Nie je v podstate dôvod na to, aby tam sedeli dvaja,” povedal nám zdroj zo Záhorskej Bystrice. Keďže v prípade spomínanej relácie má ísť naozaj len o akýsi rýchly prehľad noviniek, snáď nový spôsob výroby nezasiahne aj hlavnú reláciu. Alebo by sa mali začať moderátori obávať?! 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu