Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Smrť Jozef Adamoviča (†74) zasiahla každého: Gregorová plakala, všetci sú zdrvení!

Hana Gregorová aj Zdena Studenková sú zo smrti kolegu zdrvené. Zobraziť galériu (8)
Hana Gregorová aj Zdena Studenková sú zo smrti kolegu zdrvené.

BRATISLAVA - Odišla herecká legenda! Jozef Adamovič (†74) opustil rodinu a hereckú obec v piatok dopoludnia. Jeho kolegovia boli zo správy o jeho smrti zdrvení. Zdena Studenková ťažko hľadala slová a Hana Gregorová sa priznala, že po tejto informácii plakala. Odchod filmového partnera jej pripomenul bolestnú stratu manžela Radka Brzobohatého (†79). Všetci traja si totiž zahrali vo filme Noční jazdci.

Smrť Jozef Adamoviča (†74)
Zobraziť galériu (8)

Milan Kňažko

Je mi to strašne ľúto. Neviem, čo viac povedať. Bol aj mojím hosťom v Takí sme boli, tam sme sa asi naposledy stretli. Chcem vyjadriť úprimnú sústrasť jeho najbližším.

Smrť Jozef Adamoviča (†74)
Zobraziť galériu (8)

Zdena Studenková

S Jozefom som hrávala od začiatku, čo som nastúpila do Slovenského národného divadla. Mali sme veľmi dobrý vzťah a pravidelne sme sa stretávali, teda až dovtedy, kým neodišiel z divadla. Bol to herec so zjavom a výnimočnosťou, ktorý svojou vizážou pripomínal amerického herca. S Dačou boli naozaj výnimočný a krásny pár. Je mi to úprimne ľúto, ešte si nezaslúžil odísť.

Smrť Jozef Adamoviča (†74)
Zobraziť galériu (8)

Andy Hryc

No to je smutné. Čo už. Ja som s ním spolupracoval pred 25 rokmi, takže spomienky sú už vyblednuté. No neostáva mi nič iné k tejto veci povedať, ako vyjadriť sústrasť Dači a jeho dcérkam, ktoré to určite veľmi zasiahlo.

Smrť Jozef Adamoviča (†74)
Zobraziť galériu (8)

Zuzana Vačková

Úžasný človek, profesionál, veľmi srdečný človek. Vynikajúci herec. Je mi za ním veľmi smutno.

Smrť Jozef Adamoviča (†74)
Zobraziť galériu (8)

Hana Gregorová

Je to hrozné, ja som hotová, aj som si poplakala. Pripomenulo mi to Radka. S Jozefom sme hrali v Nočných jazdcoch, kde sme sa s Radkom zoznámili. Bol to jeden z posledných chlapov slovenského herectva - krásny muž a dobrý herec. Viem sa vžiť do kože jeho ženy, človek ide ako automat a potom to doľahne. Smrť je nevyhnutná, ale je to hrozná strata.

Smrť Jozef Adamoviča (†74)
Zobraziť galériu (8)

Lucia Lapišáková

Je mi to strašne ľúto. Pri nakrúcaní Pod povrchom sme si ho všetci obľúbili. Tešila som sa, že som sa s ním mohla stretnúť, že sme mohli spolupracovať. Myslím, že išlo o jeho poslednú úlohu v televízii a všetci sme to vnímali ako taký televízny návrat, že bude pokračovať ďalej. Veľmi sme z toho mali radosť. On bol veľmi milým, vtipným, priateľským a charizmatickým mužom. Rodine a pozostalým vyjadrujem úprimnú sústrasť.

Smrť Jozef Adamoviča (†74)
Zobraziť galériu (8)

Igor Timko

S ním ako s vyučujúcim to bolo fantastické. On za nás všetkých priam dýchal. Keď sme spravili prúser, dokázal to vybehať tak, aby sme nemali problém. Vďaka nemu sme mali mnoho príležitostí, aj mňa veľmi podporoval, keby možno nebolo jeho, tak tú školu ani nikdy neskončím. Zhruba pred mesiacom sme sa stretli a vytešovali sme sa, že sme už vlastne obaja pedagógovia, chválil ma. Medzi nami boli viaceré paralely a mali sme k sebe veľmi blízko. Akákoľvek debata s ním bola taká, že ste mali pocit, akoby vás niekto objímal. Pre mňa bol fenomenálnym človekom a vo svojich žiakoch zanechal veľký odkaz. Zvykli sme sa spolu veľa smiať a debatovať. Ešte vo štvrtok som volal s jeho manželkou a dával som ho pozdravovať. Bol to super človek.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu