Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dočolomanského životné tajomstvo: Odhalila ho až smrteľná choroba!

Michal Dočolomanský bol napriek chorobe vášnivým fajčiarom. Zobraziť galériu (6)
Michal Dočolomanský bol napriek chorobe vášnivým fajčiarom.

BRATISLAVA - Nedožité narodeniny! Včera bol deň, kedy mal Michal Dočolomanský († 66) osláviť 71 rokov. Obľúbený herec však medzi nami nie je už viac než štyri roky. V auguste 2008 nad ním totiž zvíťazila zákerná choroba - rakovina pľúc. V tom čase sa začalo verejne hovoriť aj o jeho celoživotne utajovanej orientácii, kvôli ktorej sa rozviedol s manželkou Martou (68).

Michal Dočolomanský bol národom milovaný umelec. Zbožňovali ho stovky žien, no ku sklonku jeho života sa začali objavovať informácie o jeho sexuálnej orientácii. V časoch, kedy jeho telo zachvátila ťažká choroba, mu totiž bol oporou televízny technik Alexander Godo. Herec o tejto téme verejne hovoriť nechcel, rovnako chcel utajiť aj detaily svojho zdravotného stavu. V rámci tejto snahy poslal otvorený list do časopisu Slovenka, kde v podstate prvý raz verejne použil spojenie „môj partner”.

Zrejme aj tento jeho krok bol dôvodom, prečo sa túto tému po jeho smrti odvážil komentovať jeho dlhoročný kolega a priateľ Oldo Hlaváček. V roku 2010 totiž vyšla kniha Nezostalo po nich ticho II, ktorá sa venovala aj Dočolomanskému. Zaspomínal si tam na neho práve tento človek, ktorý mal s Michalom spoločnú šatňu dlhých 46 rokov a doteraz v nej má aj kolegovu fotografiu. „Potreboval som od neho požičať vŕtačku. Mišo mal predstavenie, a tak mi povedal, aby som si k nemu po ňu skočil, keď dohrá. Keď som zazvonil pri jeho dverách, otvoril mi náš spoločný priateľ – veľmi populárny spevák, o ktorom sa vedelo, že je inak orientovaný. Pýtam sa ho: Ty tu čo robíš? On mi na to, že Miša čaká s večerou, keď príde z predstavenia. Marta tam nebola…” povedal na margo citlivej témy Hlaváček.

Po tomto odhalení sa vraj Dočolomanský na čas stratil a nechcel s nikým komunikovať. „Neviem, čo sa stalo, ale zrejme u Miša nastal určitý zlom a vpadol do toho, ani nevedel ako… Hovorím to preto, lebo kvôli tomu mal raz na mojom ľavom pleci položenú hlavu, plakali sme obaja nad jeho nešťastím, že sa mu prestali páčiť ženy,” prezradil Oldo.

Michal Dočolomanský mal za sebou jedno manželstvo. S Martou, rodenou Jarottovou, prežil dvadsať rokov a mali spolu dve deti - Michala (1967) a Martu (1970). „Brali sme sa z lásky a prežili sme spolu pekných dvadsať rokov. Keď sme sa rozvádzali, prežíval som ťažkú krízu,” vyznal sa kedysi herec pre bratislavský Večerník.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu