Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Legendárny režisér Zdeněk Troška bol online: Odpovedal aj na intímne otázky!

Zdeněk Troška bol online na topkách. Zobraziť galériu (5)
Zdeněk Troška bol online na topkách. (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Zdeněk Troška sa narodil v roku 1953 v Hošticích u Volyně. Už od detstva rád počúval rozprávky a spolu s mladším bratom Pavlom (1956) inscenovali ochotnícke amatérske divadlo. V týchto dňoch prichádza do slovenských kín jeho nová komédia Babovřesky. Ak toho o spomínanom filme chcete vedieť viac, prečítajte si online rozhovor. V ňom režisér okrem iného reagoval aj na otázky týkajúce sa svojho súkromia.

Strednú školu slávny režisér vyštudoval vo Francúzsku (maturoval v Dijonu), réžiu na pražskej FAMU absolvoval v roku 1978 - uviedol sa prvotinami - VÁŠEŇ a ODEJÍT ZA SVÍTÁNÍ. O rok neskôr už ako samostatný režisér natáča poviedkový film JAK RODÍ CHLAP a v r. 1983 boduje snímkou zo školského prostredia BOTA JMÉNEM MELICHAR. A potom už nakrúca jeden trhák za druhým, na mnohých sa podieľa i ako scenárista - najpopulárnejšou sa bezpochyby stala jeho trilógia SLUNCE, SENO..., kde obsadil do menších, ale i väčších rolí mnoho hoštických obyvateľov.

K nakrúcaniu týchto divácky veľmi úspešných a často reprízovaných komédií sa viaže mnoho humorných historiek a po 20tich rokoch od uvedenia 1. dielu bol nakrútený aj medailón SLUNCE, SENO, HELENA, ktorým Z. Troška vzdal hold všetkým účinkujúcim. Bohužiaľ to bolo jedno z posledných vystúpení p. Heleny Růžičkovej, jeho veľkej priateľky.                                                                                      

Dnes je z Hoštic akýsi prírodný skanzen, organizujú sa tam zájazdy a režisér Troška s ľuďmi beseduje i usporiadava neoficiálne autogramiády. Je slobodný, bezdetný, ale ako sám často hovorí - šťastný a spokojný. Medzi jeho životné priateľky patrila herečka Helena Růžičková, ktorá ho veľmi ovplyvnila. I on preto razí jej životné motto: “Nikdy nezapomeňte na úsměv! Je to světlo, které při pohledu do očí prozradí, že je srdce doma.“

Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

21.02.2013 12:10 - otázka od Milan
Dobry den pan Troska.Vasa trilogia Slnko seno ... mala velky uspech. Pocul som, ze babovresky za vikend malo sledovanost v kinach skoro 150 tisic divakov, co je viac dokonca ako Avatar, alebo ostatne "trhaky". Gratulujem!Ako sa Vam nakrucalo v juhoceskych dedinkach a ste vzdy na "pľaci" taky vysmiaty ako posobite na televiznych obrazovkach? Dakujem za Vasu odpoved a zelam vela uspechov.
Od narozeni jsem optimista a pozitivne smyslejici clovek a ze se porad smeju to uz je take od narozeni. Nataceni vzdy probiha v pohode, nejsem pritel stresu a nervaku proto se snazim o klid a radostnu atmosferu pri praci. Ve vesnickach se nam tocilo skvele, lidi nam nosili kolace a buchty a dekovali nam za praci, kterou pro ne delame. Co se tyka navstevnosti, prave ted jsem obdrzel nova cisla - za prvni tyden uvedeni Babovresk do kin, mame 207 600 divaku a ja jim za to moc a moc dekuju. To je nejvetsi oceneni me prace, kam se hrabe Cesky lev nebo cely Oscar :-) pratele mily, cas vymereny na odpovedi uz vyprsel, bohuzel jsem nestacil na tu obrovskou zaplavu vasich dotazu odpovedet, i kdyz mnohe jsou prave podekovanim za moji praci a pranim vseho dobreho do dalsiho zivota, i vam preju hodne radosti a at se vam splni, vsechno co si prejete. Vas Zdenek Troska :-)
21.02.2013 12:02 - otázka od tom
Dobry den prajem, Ste momentalne zadany? Ste velky sympatak... Ak nie pozyvam na kavu...:)
Jo ja prijedu na kavu a pak budu zachranovat sebevraha... :-)
21.02.2013 11:59 - otázka od Monika
Pán Troška chcela by som sa opýtať aký je Váš oblúbeny film a ktorého hollywoodskeho herca/herečku by ste rád obsadil do Vášho filmu ? Vpred dakujem za odpoved a želám všetko dobré.
Tech oblibenych hercu je cela rada at nasich, nebo zahranicnych, nemam jedneho jedineho. Vzdy se tesim, ze uvidim sveho oblibeneho v nejake nove roli - Glen Close, Julia Robberts, Barbara Streisand, Monica Belluci a dalsi a dalsi.
21.02.2013 11:55 - otázka od Nagato
Dobrý deň, zaujímalo by ma, že keď sa točí toľko filmov v čechách oproti tomu čo na slovensku...že či sú tieto filmy ziskové.... a ktorý váš film zarobil najviac? DAKUJEM
Rekneme jeden z 20. Bylo spocitane, ze aby se vratil vklad prumerneho filmu (20 - 25 milionu korun), musi ho videt 350 000 divaku nez zacne vydelavat.
21.02.2013 11:53 - otázka od jarda
Skláním se před talentem a úsilím v prospěch soli života - skvělého humoru. Jen tak dále.
Dekuju Jaro, tobe taky at se dari a vse ti vychazi tak jak si budes prat.
21.02.2013 11:53 - otázka od anabella
Zdravím Vás a chcem vám len povedať, že vaše filmy tak to je ozaj paráda. Už sa teším na tento najnovší a ešte jedna otázku kde beriete inšpiráciu na vaše komédie.
Staci se pozorne divat kolem sebe, protoze zivot prinasi ty nejvetsi komedie sam. A pak je staci posadit do filmove nadsazky a humor je na svete.
21.02.2013 11:52 - otázka od monča
Ahoj, aké je vaše najobľúbenejšie jedlo. A viete si aj niečo dobrého uvariť? Prajem pekný deň
Jsem nadseny vsezravec, jim vsechno a vsechno mi chutna, mimo koziho syru ci mlieka a skraloupu (koza na mlieku)... to kdybych spolknul, okamzite pustim moc i trus.
21.02.2013 11:50 - otázka od Dalibor
Zdravím vás. Neviem presne aká je v tomto smere situácia v ČR, ale tu na Slovensku sa v posledných rokoch celovečerné filmy takmer vôbec nenatáčajú a herci staršej, strednej aj mladšej generácie sú preto nútení účinkovať v podradných telenoveloidných TV seriáloch typu Panelák, Ordinácia v ružovej záhrade, Horúca krv a podobných hrôzach, aby si zarobili na chlebík a v prípade tých mladších sa aj vôbec dostali do diváckeho povedomia. Ako vnímate toto nepriaznivé smerovanie, myslíte si, že ešte niekedy príde doba, keď česko-slovenská kinematografia získa späť svoj niekdajší kredit alebo je situácia v tomto ohľade už stratená? Ďakujem
I herectvi je zamestnani, honba za praci a vydelkem. V Ceske republice je to stejne, herci se ze sveho divadelniho platu neuzivi, proto berou nabidky ucinkovat v techto serialech, ktere jim aspon na cas zajisti slusnejsi zivobyti. Jinak nataceni filmu vicemene zavisi na vuli bohatych jedincu a jejich objednavkach. Ja sam pracuju jako komunalni sluzba, necham se najmout za honorar, odvedu svou praci a cekam na dalsi nabidku.
21.02.2013 11:47 - otázka od lilia
Pozdravujem vás p. Troška. Chcem sa spýtať, ako sa vám páči u nás na Slovensku?
Velmi, Slovnesko mam strasne rad, miluju Slovenstinu a mel jsem to stesti pracovat po dve sezony v opere kosickeho divadla, kde jsem mel fantasticky soubor uzasnych lidi takze to byla radost a dovolena.
21.02.2013 11:46 - otázka od Andrej Burian
Zdravím Vás pán Troška...som Váš veľký fanúšik.Veľmi sa mi páčia všetky Vaše filmy.Máte moje veľké uznanie...ste skvelý režisér....chcem sa spýtať,niekedy v lete by som sa chcel prísť pozrieť do dedinky Hoštice a ak by sa dalo veľmi rád by som sa s Vami stretol....bolo by to možné?Ak hej bolo by to pre mňa veľké potešenie.Vopred srdečne dakujem za odpoved a prajem Vám všetko dobre.S pozdravom Andrej B.
Vsecko je mozne, v Hosticich bych mel byt v cervenci (juli) a srpnu (auguste), kdyz tak dejte vedet na moji hostickou adresu (Hostice u Volyne) kdy prijedete a ja vas rad provedu misty, kde jsme nataceli film. Beztak pres leto nic jineho nedelam nez vodim zastupy turistu a milovniku Slunci, sen ... po Hosticich.
21.02.2013 11:43 - otázka od Milan
Dobrý deň, pán Troška. Slunce, seno ... to boli veľmi dobré komédie. To čo sa točí teraz sa nedá ani pozerať. To boli skutočne za komunistov diváci tak nároční?
Nebyli narocni, ale byli spokojenejsi nez dnes a umeli to dat najevo.
21.02.2013 11:43 - otázka od veronika feckova
ako ste prišli na to že rajčiny a vajíčka sú najlepšie pre Vás?
No protoze nejlip svedci me pleti, to jste si nevsimla? Po nich mam hebky, jemny vous... :-)
21.02.2013 11:42 - otázka od Sofinka
Dobrý den ujo chcem Vás pozdravit mám 8 rokov a milujem Vaše rozprávočky a chcem sa opýtat kedy zasa natočíte novu rosprávočku prajem vela zdravia a dobrých nápadov .Pozdravuje Vás Sofinka a moja sestrička Sáročka.
Mam pripravenou hezkou pohadku, ale nemam na ni penizky. Sel jsem vsadit sportku, tak drz pasticky abych vyhral a mel tak penizky na natoceni teto pohadky.
21.02.2013 11:41 - otázka od Ivan Šula
Dobry den Zdenek.Pamatam si na teba este z cias socializmu.Boli sme v pionierskom tabore v Stojcine.Ja som bol vtedy ako praktikant,a velmi rad si na to spominam.Vzdy ked si pozriem foto spomeniem si na teba a partiu z pedagog.fakulty v ceskych budejoviciach.My sme boli z Oravy.Velmi mam rad tvoje filmy ,ktore si pozriem vzdy ked idu v telke.Zdravim ta prajem pevne zdravie a vela dobrych napadov.S pozdravom Ivan-kyblosmykač.
Samozrejme, ze si pamatuju - nejhezci kluk z celeho tabora i okoli. Preju samou radost a at se ti v zivote dari. Zdenek
21.02.2013 11:38 - otázka od bob
příjemný den pane Troška mohl bych se Vás zeptat, snad možná by jste mohl prozradit Nám publikum, co pak nejvíce, dokáže rozhodit Vás osobně, jako mírumilovného a laskavého a hodného Člověka, pravděpodobně zmíníme My lidé, co jenom stojí za Špatnou náladou= pána Zdeňka Trošky. Děkuji ke zodpovězení
Lidska bezohlednost, arogance, tupost, nasili a neucta k praci druheho cloveka. Rikam kdo umi, umi , kdo neumi, kritizuje. Lidi vnimam podle jejich charakteru prace a chovani. Hulvaty neberu.
21.02.2013 11:36 - otázka od Šunčok
zdravim vas, vas mlady milenec Marek V. ma podla medii v ostatnej dobe nejake chmurne depresivne myslienky a udajne "koketuje" so samovrazdou... dokazete ho v tychto tazkych chvilach podrzat Zdenku a byt mu skutocnou psychickou oporou?
Je to takovy muj milenec jako fakt, ze my dva spolu mame tri deti :-) tady vidite, jak dovede bulvar vsechno prekroutit, vymyslet, pospinit. Zrejme nekomu vadi uspech meho filmu, tak honem vymyslel tento nesmysl aby me aspon trosku pospinil a shodil. Jenze ja bulvary nectu a chytry clovek si udela svuj usudek sam. Kdyby kazdy, koho vyhodi z prace pachal sebevrazdu tak jsem tu sam :-)
21.02.2013 11:34 - otázka od daniela
Pán Troška srdečne Vás pozdravujem, som Vaša obdivovateľka, ste človek so srdcom na správnom mieste, úplne sa stotožňujem s Vašou životnou filozofiou.... kiež by bolo viac takých ľudí, ako ste Vy, hlavne v tom tzv.!schowbiznise....Pekný deň... Daniela
Dekuju moc a vsem preju hodne radosti a usmevu do zivota, klid v dusi, fajn praci a hlavne fajn lidi kolem sebe. Preju vam, aby se vase prace stala vasim konickem a konicek vasi praci, protoze to je definice stesti.
21.02.2013 11:33 - otázka od Vlado
Dobrý deň p. Troška, pamätám si na vaše účinkovanie v porote Talentmánie a spomínam si ako ste minimálne desiatich ľuďom sľúbili, že ich obsadíte vo vašich filmoch, resp. hrách či operách. Chcem sa len spýtať, koľko ich nakoniec bolo. Ospravedlňujem sa za moju možno aj drzosť, ale počas sledovania mi bolo jasné, že je to nesplniteľný záväzok. P.S: Milujem Vaše komédie a teším sa na Babovřesky, všetko dobré
Stale mam jejich kontakty, vim o nich a jakmile se naskytne pro ne vhodna role ozvu se.
21.02.2013 11:31 - otázka od Michal
dobrý deň Chcel by som sa vás opýtať aké boli natáčania filmov slnce seno? a ktorý hrec bol podľa vás najlepší?
Letos to je 30 let od natoceni prveho dilu Slunce, seno, jahody. Nataceni prebihalo v klidu a pohode v me rodne vesnici a vsichni byli skvely. Samozrejme, ze Helenka Ruzickova vedla.
21.02.2013 11:30 - otázka od Mária Jurčeková
Vážený pán režisér - velikán, pred niekoľkými rokmi ste mi pozitívne vyrazili dych rozhodnutím nakrútiť film o Alžbete Báthoryčke. Bola som nadšená touto ideou. Ako ste uvádzali, čakáte na príslušný balík financií, ktorých prísun je zložitý. Medzitým sa však zrodili mnohé Vaše ďalšie vydarené "čertovské rozprávky" a dokonca teraz aktuálne ďalšia dedinská "senovka", čo je veľkolepým počinom pre celú divácku obec, ktorá hltá Vaše diela. Aj Vaša "Anjelská tvár " je famózna a fascinujúca. Moja otázka je teda bezpochyby logická a provokujúca : Kedy natočíte sľúbenú Báthoryčku ? Splníte si tým Váš i môj obrovský sen. Dúfam, že ste sa ani s odstupom času tejto myšlienky nevzdali.Bezkonkurenčne a jednoznačne by protagonistkou mala byť Ivana Chýlková alebo naša Sisa Sklovská, pretože profil tejto úlohy vyžaduje energickú a rozhodnú osobnosť. Na typy nežných hrdiniek s plachými očami srnky konkrétne Anny Frielovej z VB, ktorá ju stvárnila vlažne a nepresvedčivo, história zabudne.Prosím Vás, pouvažujte reálne o tom, tento nápad má niečo do seba. Prajem Vám nevyprchajúci entuziazmus, nefalšovanú radosť zo života a naďalej taký nadčasový bezkonkurenčný režisérsky rukopis, ktorým oplývate.Ďakujem. /Pre redaktorov : Prosím, neskracujte moje vyznanie pánu režisérovi, je vyčerpávajúce, zvýrazňuje význam jeho celoživotného neopakovateľného diela, a on si to plne zaslúži. A ešte - prosím uviesť len pod značkou Mária, vopred srdečne ďakujem a pozdravujem, určite to bude zaujímať mnohých ľudí. Bolo by dobré, keby mi mohol p.režisér odpísať aj osobne , a viac podrobností, veľmi by ma to potešilo . . .
Na Cachtickou pani jsem nezapomnel, drzte palce s novym vedenim CT se znovu dostala tato latka na stol a je mozne, ze uz pristi rok by mohl vzniknout jak nekolika dilny serial pro televizi tak i film pro kina. Chtel bych ho natocit ve stylu Tudorovcu, nebo Borgiu, ale na to musi byt dostatecne penez. Verte, ze se drzim verne predlohy pana Niznanskeho a moja Bathorycka by byla opravdu takova, jakou ji zname z romanu.
21.02.2013 11:26 - otázka od káďa
ahoj... obdivuji na tobě, že jsi před lety našel odvahu a veřejně si se přiznal k tomu, že si gay... nenapadlo tě však v této souvislosti někdy, že právě kvůli své sexuální orientaci si takový, možná až žensky přecitlivělý a preferuješ natáčení pohádek a komedií a že kdybys byl pořádný chlap, tak by si točil horory, thrillery nebo westerny?
Vis, ze mas mozna pravdu? O tom jsem jeste nepremyslel takze mam dalsi rozmer ke studiu. Dekuji
21.02.2013 11:25 - otázka od Elene
Dobrý deň p. Troška. Čo sa to s vami v posledných rokoch deje? Už prostoduché Kameňáky boli predzvesťou hlbšieho tvorcovského úpadku, no a vaše posledné snímky ako Babovřesky či Doktor od jezera hrochů boli otrasné a divácky doslova nestráviteľné... Nenapadlo vás niekedy, že takýmito infantilnými komédiami si v dnešnej dobe už sotva získate priazeň širšieho publika a že by bolo na čase začať sa venovať niečomu inému?
Tomu inemu at se venuji ostatni tvurci. Osobne se na "umelecke" ponory do rozharanych lidskych vniter uz nemuzu koukat. Babovresky, jak pisete poklesly to humor, videlo za prvy tyden v kinech pres 200 000 divaku, zrejme vsech jejichz IQ = WC. Znova opakujem nikoho nenutim, aby se dival na moje filmy kdyz ma tak obrovskou moznost vyberu na vsech ostatnich televiznich stanicich.
21.02.2013 11:23 - otázka od lola
POzdravujem Vás a prajem veľa zdravia a tvorivých úspechov.Úprimne sa tešíme na Vaše "dielo", lebo v poslednej dobe žijeme tak smutne s kopou problémou a pevne veríme že nas potešíte.Len neviem prečo ked som si prečítala názov filmu a o čo vlastne ide, v hlavnej úlohe som videla p. Rúžičkovú, ešte stále Vám chýba tak ako nám?A etše by som sa chcela spýtať kde to bolo filmované. Ďakujem
Ano Helenka byla jako moje sestra a neni snad den abych si na ni nespomnel. Ve filme Babovresky nastupuje na jeji misto herecka Jana Synkova jako drbna - klebetnica cislo 1. Film sme nataceli v Jiznich Cechach v okoli Ceskych Budejovic.
21.02.2013 11:20 - otázka od Renáta
Dobrý deň p. Troška mala som vždy taký sen zahrať si niekedy vo veľmi dobrej komedii, takej vašej bláznivej, viem však že to nie je možné - nie som herečka, ale som bláznivá ako Vaše komédie... ale nesplnené želania sú tie najkrajšie, tak sa Vás opýtam máte aj Vy niejaké tajné želanie? - viem že o tajných želaniach sa nepíše, pretože sú tajné, ale ja som Vám tiež to svoje prezradila... Ďakujem a prajem veľa dobrých nápadov a tvorivých dní Renáta
Chtel by jsem sfilmovat Dvorakovu operu Rusalka.
21.02.2013 11:19 - otázka od Peter
dobrý deň maestro... veľmi obdivujem vašu tvorbu a so svojim kamarátom, ktorý je tiež vašim veľkým fanúšikom sa dlhšiu dobu nevieme zhodnúť na tom, ktorá snímka je vlastne vašim filmárskym majsterštykom - ten môj kamarát sa domnieva, že Slunce, seno, jahody, lebo vďaka tejto komédii ste takpovediac výraznejšie prerazili na scénu a dočkala sa aj nemenej úspešných pokračovaní a ja tvrdím, že je to Princezna ze mlejna a to najmä preto, že táto rozprávka má takpovediac dušu a je z nej poznať, že ste ju režírovali s láskou a potešením... povedzte nám teda vy sám maestro - ktoré zo svojich filmových diel si vy osobne ceníte najviac?
Po strance filmariny si nejvic cenim Andelske tvare a pak mozna Princezny ze mlejna. Dekuju za pozdravy.
21.02.2013 11:18 - otázka od Imre
Ahoj Zdeňku. Ako jeden z mála ľudí z filmových kruhov si svojho času otvorene kritizoval Jacksonovu fantasy trilógiu Pán prsteňov, ktorá sa vo všeobecnosti tešila veľmi pozitívnym ohlasom, dokonca si sa vtedy pokiaľ sa nemýlim vyjadril v tom zmysle, že keby si mal k dispozícii tak štedrý rozpočet ako mal P. Jackson, tak by si to dokázal natočiť lepšie. Čisto teoreticky - ako by si teda ty pristúpil k adaptácii Tolkienovho diela na strieborné plátno a v čom by bola zásadná zmena medzi tvojím a Jacksonovým režisérskym prístupom? Ďakujem, ahoj.
Ano, samozrejme novinari umi vse prekroutit a vytrhnout z kontextu, rekl jsem, ze kdybych mel takove technicke a financni prostredky, jako pan Jackson, urcite bychom natocili sve filmy ve stejnem stylu a mozna i lepe, protoze mne osobne pripadali zbytecne rozvlekle. A pak - nemam rad trpasliky :-)
21.02.2013 11:16 - otázka od anka
Zdravím pán Troška, Vaše trilógie môžem pozerať stokrát , vždy sa pobavím. Bol ste niekedy oholený? a večne strapatý ! tak ako ja.Želám všetko dobré
Oholil jsem se jednou, nikdo me nepoznal, protoze jsem vypadal jak Zuzana Bubilkova :-D
21.02.2013 11:15 - otázka od Ivana
Dobrý den pane Troška, nejnovější film Babovřesky aneb ... nekomentuji. Viděla jsem pouze trailer. V rámci online diskuse se chci zeptat následující: 1/Dá se, podle Vás, v dnešní době natočit "bez ptákovin" úspěšná komedie? Jestli se nedá, v čem to, podle Vás, vězí? Chybějí náměty? Nebo se nedá z jiného důvodu? Parafrázujíc slova Warlocka se ptám, vydělala by taková komedie 50 micu, 50 mega? A nebo by mohla vydělat víc, např. proto, že by o ní byl větší zájem i v zahraničí? 2/Kdyby Vás zaujal námět, režíroval by jste českou pohádku, která by nebyla z přihrádky - klasické? Předem děkuji za odpověď. Přeji Vám hodně dalších úspěchů. Jak pravil Warlock, hodně povolaných, málo vyvolených. Všeho nechám, už tam spěchám. Ivana z Bratislavy
Samozrejme sou komedie, u kterych se nezasmejete anebo je ich humor je tak jemny, ze ho mnozi ani nepostrehnou. Humoru je obrovska skala a je na kazdem vybrat si ten, ktery mu je nejblizsi. Jiny je humor Luise De Funese, jiny Lasicu a Satinskeho, Cimmermanuv anebo i Trosky. Zalezi na vasem momentalnim rozpolozeni cim se zrovna chcete bavit. Jak rikam v pondeli si pustim Beethovena, v utery Buriana, ve stredu plyn... 2/ Pohadky moderni, kde princezna telefonuje a princ prijede na ctyrkolce, at toci nekdo jiny. Urcite se najdou divaci, kterym se to bude libit, mne ale vyhovuji prece jen klasicke predlohy.
21.02.2013 11:11 - otázka od mireček-ba
Zdenko, život bez teba by bola nuda,dakujem ti za všetok humor.
Dekuji, s pozdravem mej se a smej se :-) se opravdu zije o poznani lepe a radostneji
21.02.2013 11:10 - otázka od Zdenka
Pekný deň, pán Troška. Nemám žiadnu otázku, chcem Vás len srdečne pozdraviť a vyjadriť vďaku za Vaše filmy, najmä trilógia z Hoštic ma stále baví a vyčarí úsmev na tvári i duši. Nezabudnuteľná pani Helenka je pre mňa jeden z najúžasnejších slnečných ľudí na planéte, je stále s nami...
Dekuju vam i vsem ostatnim za krasna prani a diky za moji praci. Snazim se v teto neradostne dobe rozdavat lidem trochu radosti a smichu, aby zapomneli na sve starosti a zacali se zase usmivat.
21.02.2013 11:09 - otázka od Marta
Čo Vás zaviedlo do Francúzska, keď ste strednú školu absolvoval a maturoval v Dijonu? Som zberateľka autogramov viac ako 6 rokov. Bolo by micťou mať v mojej zbierke podpisov aj Váš podpis na podpiskarte alebo v pozdravnom liste. Mám v zbierke o.i. aj autogram p.Heleny Ružičkovej a J.Jiráskovej. Adresa: Marta Bullova, THK 20, 974 04 Banska Bystrica, SR Ďakujem pekne.
Poslu vam kartu s podpisem postou.
21.02.2013 11:07 - otázka od Aleš
Nejprve Vás zdravím a přeji jen to dobré jediná otázky.Není Vám už taky zle z naší politické scény...
Uz ctrnact let nectu zadne noviny a nedivam se na televizni spravy a podivejte se na mne - jen kvetu :-) samozrejme, ze vubec nesouhlasim s politicko - ekonomickou situaci v Cesku, ale bohuzel bude hur...
21.02.2013 11:06 - otázka od Lubos NR
Neuvazovali ste o kandidature na prezidenta CR, koho ste volili, pripadne komu ste fandili. Lubos NR.
NIKDY!!! Volil jsem pana Fischera, ted fandim panu Zemanovi.
21.02.2013 11:06 - otázka od Olga
Dobrý den chcelaby som Vás srdečne pozdravit popriat vela zdravia a síl a chcela by som sa opýtat čo pripravujete a kedy bude zasa nová rozprávočka lebo Vaše rozprávky su ozaj super.
Jak uz jsem napsal vyse, v lete planujeme nataceni pokracovani Babovresky 2, i kdyz mam nachystane scenare ke ctyrem filmovym pohadkam. Ale vse zavisi na objednavce, kdo si jaky zanr ode mne preje a na co ma penize.
21.02.2013 11:04 - otázka od Peter
Čo si myslíte o reality show
Nekomu se to libi, ja ale na to nekoukam. Beru to jako stratu casu, radeji si ctu - knihy jsou stale moji velkou vasni.
21.02.2013 11:03 - otázka od Jakub
Akú máte rád hudbu
Klasicku vaznu muziku a cesko-slovensky stredny proud.
21.02.2013 11:03 - otázka od Jana
Radšej divadlo či film?
Na prvni miste je film, ale reziruju i opery, tady na Slovensku v Kosicich mam dve inscenace, Dvorakovu Rusalku a Gounodovu operu Faust a Margareta.
21.02.2013 11:02 - otázka od Paloma
Váš obľúbený herec?
Je ich opravdu hodne, co mne zaujali svymi hereckymi vykony.
21.02.2013 11:00 - otázka od Gabika
Dobrý deň plánujete spolupracovať aj so Slovenskými hercami?
Ano, v Babovreskach mi uz hraje Miro Noga. V Doktoru od jezera hrochu Alzbeta Stankova, v Andelske tvari Emilia Vasaryova. Verim, ze i v dalsich filmech se objevi slovensti herci, ktreri sou opravdu skvely.
21.02.2013 10:59 - otázka od THE ROCK
Dobrý deň pán Troška kedy natočíte ešte nejaké Kameňáky?
Uz nikdy, i kdyz mam hodne nabidek od televize Nova i Prima, dokonce by chteli, abych natocil cely serial Kamenak, ale ted prichazi do kin moje nova vesnicka komedie ve stylu Slunce, seno... a mozna i Kamenaky, takze pokud se chcete zasmat, prijdte se na ni podivat, ma u divaku v CR obrovsky uspech - za tyden od premiery ji videlo pres 200 000 divaku, takze budeme pokracovat natacenim druheho dilu. Preju vse krasne, mejte se a smejte se :-)
21.02.2013 10:57 - otázka od Alžbeta
Dobrý deň.Prečo je vo Vašich komédiách toľko nechutných scén,ktoré sa točia len okolo sexu?Veď humor sa dá robiť aj inak.Ja osobne mám rada tzv.inteligentný humor.Taký Kameňák mi príde dosť primitívny.Ja to pozerať nemôžem.Ale uznávam,že niekomu to môže stačiť a páči sa mu to.Ale inak Vás mám rada,ako človeka aj ako režiséra.Ste jeden z najlepších režisérov.Len tie komédie....Veľa šťastia!
Mila pani, dekuju za sympatie. Samozrejme kazdy ma svuj druh humoru, ktery ho bavi, ja se treba vubec nebavim na filmech Woodyho Allena a tak na ne nekoukam... takze kdyz se vam nelibi Kamenaky, tak se na ne nedivejte, nic snazsiho na svete.
21.02.2013 10:54 - otázka od Milan
Dobry den pan Troška, ako herca Vas velmi nemusim, ale pocul som, ze vo filme Fontana pre Zuzanu 2 ste sa strasne pohadali s Palom Haberom, a ze od vtedy sa nerozpravate, je to pravda ?
Nejsem herec, ve fontane jsem nehral, s Palom jsem se nikdy nepohadal, naopak jsme velmi dobry pratele...

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu