Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Toto je Patrovič v sukni: Toxíny a žaloba o 3 milióny!

Emma Czikai a Jozef Patrovič majú na svoje zlé výkony veľmi podobné výhovorky. Zobraziť galériu (8)
Emma Czikai a Jozef Patrovič majú na svoje zlé výkony veľmi podobné výhovorky.

BRATISLAVA/LONDÝN - Akoby ich jedna mater mala! Vo včerajšej časti šou Česko Slovensko má talent sa divákom opäť pripomenul Jozef Patrovič (71). Dôchodca je všetkým známy neschopnosťou spievať kvôli azbestu, toxínom či zlým mikrofónom. S takouto postavičkou sa však netrápi len naša porota, ale aj samotný tvorca talentovej súťaže Simon Cowell (52). Súťažiaca Emma Czikai (56) ho dokonca hnala pred súd kvôli tomu, že ju na pódiu strápnil. Zaujímavé je, že výhovorky súťažiacej zneli, akoby ju učil samotný majster výmyslov z Prievidze.

Vrátil sa! Televízia Joj už od začiatku tohtoročnej série talentovej šou upozorňovala divákov, že legendárny Jozef Patrovič je späť. Vo včerajšej časti sa konečne dostal do zostrihu z kastingov a opäť perlil. „Pýcha predchádza pád. Toho sa najviac bojím, aby som nebol pyšný. A pokora zdobí víťazstvo. Tak sa snažím byť pokorný,” vyhlásil do kamier dôchodca, ktorý je preslávený veľkým sebavedomím. 

Zázrak je, že tentoraz mu okrem tepla nevadilo absolútne nič. „Atmosféra pred 3 rokmi a teraz je úplne iná. Už je to lepšie. A myslím, že mám na tom zásluhu aj ja,” chválil sa Prievidžan. Počas doterajších televíznych vystúpení pritom vždy našiel všelijaké chyby, ktoré uvádzal ako dôvody svojho neúspechu. Napríklad azbest v budovách, zlú klimatizáciu, nefungujúce mikrofóny, zle zostrihaný podklad, toxíny či dokonca príliš hlučný potlesk publika.

Nečudo teda, že porota ho ani tentokrát príliš vrelo nevítala. Treba však podotknúť, že česko-slovenskí odborníci nie sú jediní, koho potrápila podobná spevácka katastrofa. Svoje si zažil aj samotný autor súťaže Simon Cowell. V čase, keď u nás niekto púšťal na pána Patroviča toxíny, sa v Británii riešila žaloba na tvorcov šou od sebavedomej Emmy Czikai.

Falošne spievajúca žena totiž tvrdila, že prišla o svoju dôstojnosť a sebaúctu, pretože si televízia chcela na jej ponížení nahnať divákov a zisk. Pred súdom bývalá sestrička povedala, že jej vystúpenie vysielané v máji 2009 bolo výsledkom viacerých zdravotných ťažkostí, kvôli ktorým nemohla plnohodnotne vystupovať v takom hlučnom prostredí. „Nemám otrasný hlas, keď spievam v normálnom čistom prostredí,” bránila sa podľa britského denníka Daily Mail.

Priamo na pódiu sa Emma sťažovala na príliš hlasný podklad a na to, že nie je zvyknutá na ten typ mikrofónu, ktorý dostala. Ktovie, či tieto výhovorky neodkukal Jozef Patrovič práve od nej. Alebo ide o podobnosť čisto náhodnú?

Pani Czikai na predbežnom pojednávaní požadovala od tvorcov šou 300 tisíc libier za citovú ujmu, kompenzáciu vo výške 1 milióna a ako náhradu ušlého zisku 1,25 milióna libier. Dokopy teda 2,55 milióna libier, čo je asi 3,2 milióna eur. Po pozretí videa s jej výkonom asi nebudete prekvapení, že na súde neuspela. Našťastie, pán Patrovič si až takúto hanbu neurobil, podľa našich informácií sa žalobou na Jojku v minulosti len vyhrážal a žiadnu nikdy nepodal.

VIDEO: Vystúpenie Emmy Czikai v britskom Talente

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu