Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Brutálne vystúpenie Indov v Talente má dohru: Chcú žalovať tvorcov šou!

Indická skupina Bir Khalsa Group šokovala porotu aj divákov brutálnym vystúpením. Zobraziť galériu (20)
Indická skupina Bir Khalsa Group šokovala porotu aj divákov brutálnym vystúpením. (Zdroj: csmatalent.tv)

PRAHA - Nezisková spoločnosť Ekolamp požiadala Českú inšpekciu životného prostredia o preskúmanie postupu likvidácie nebezpečného odpadu, ktorý vznikol pri nakrúcaní programu Česko Slovensko má talent, odvysielaného v nedeľu 14. októbra 2012 na televíznom kanále Prima Family. Slovenskí diváci videli identický program v hlavnom vysielacom čase na TV Joj.

Indická skupina Bir Khalsa Group v rámci vystúpenia rozbila na pódiu desiatky úsporných svetelných zdrojov, ktoré obsahujú toxickú ortuť. Ide o síce malé množstvo, ktoré však pri rozbití väčšieho počtu zdrojov môže ohroziť ľudské zdravie, tvrdí spoločnosť.

Jej predstaviteľ Radoslav Chmela podľa internetového portálu Tyden.cz konštatoval, že "vystúpenie ohrozilo niekoľko stovák divákov v hľadisku, ktorí boli vystavení výparom ortuti, ako aj úlomkom skla zo žiariviek, ktoré sú veľmi jemné a ostré."

Nielenže došlo k ohrozeniu poroty a divákov, ale vystúpenie mohlo v divákoch vyvolať mylný dojem, že akékoľvek narábanie s úspornými svetelnými zdrojmi je bezrizikové a pre okolie nie je nebezpečné. Je tomu však práve naopak, tieto svetelné zdroje je potrebné odovzdať k odbornej likvidácii a rozhodne sa nesmú rozbíjať či inak neodborne rozoberať.

V prípade, že dôjde pri manipulácii k rozbitiu žiarivky, je nutné manipulovať s jej zvyškami ako s nebezpečným odpadom. „Pri náhodnom rozbití žiarivky je potrebné miestnosť vyvetrať, črepiny zamiesť a odviezť do zberného strediska,” vyhlásil zástupca Ekolamp.

Táto nezisková spoločnosť, ktorá sa zaoberá ekologickým zberom a recykláciou osvetľovacích zariadení, považuje za správne začať správne konanie voči organizátorom súťaže, ktorí takéto vystúpenie povolili. "Aj počas vystúpenia Indov, ako aj počas celého nakrúcania šou Česko Slovensko má talent, bola bezpečnosť divákov zabezpečená podľa platných predpisov a nedošlo k žiadnemu ohrozeniu," povedala na svoju obranu Tv Joj.

Tip: Pozrite si šou Česko Slovensko má telent v televízii. Presný čas vysielania nájdete na stránke telkac.sk

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu