Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Mojsej skončil v cele: Nafúkal toľko, že ho zavreli!

Braňo Mojsej Zobraziť galériu (5)
Braňo Mojsej

KOŠICE – Opäť problémy s alkoholom! Podľa zistení topiek šoféroval Braňo Mojsej (43) v noci na dnes pod vplyvom alkoholu. Okolo tretej hodiny ráno ho zastavila policajná hliadka, ktorá ho podrobila dychovej skúške. Muži zákona mu vraj namerali až 2,85 promile. Okamžite ho preto odviedli do cely predbežného zadržania.

Dôvod, prečo šoféroval Braňo Mojsej pod vplyvom alkoholu, si nevie vysvetliť ani jeho polovička. „Asi nebol dlho v médiách. Ťažko sa mi o tom hovorí, je to obrovská nezodpovednosť. Človek, ktorý si sadne za volant opitý, je hlupák,“ povedala nám otvorene Nora Mojsejová. „On je chorý človek a potrebuje sa liečiť. Inak sa jeho problém s alkoholom vyriešiť nedá,“ dodala.

„Na križovatke pri obchodnom centre smerom na Pereš v Košiciach zastavila a kontrolovala policajná hliadka 43 -ročného vodiča z Košíc. Ten sa podrobil dychovej skúške s výsledkom  1,37 mg/l alkoholu v dychu (2,85 promile). Polícia ho zadržala a umiestnila do cely policajného zaistenia. Dnes poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu OR PZ Košice muža obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok,“ povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach.

Braňo sa teda momentálne nachádza v košickej cele predbežného zadržania. Keďže v minulosti nebol za podobný prečin trestaný, podľa súčasne platnej legislatívy dostane podmienku a odoberú mu vodičský preukaz na 1 až 10 rokov. Ak by sa situácia zopakovala a muži zákona by ho zadržali opäť pod vplyvom alkoholu, hrozil by mu trest odňatia slobody až na jeden rok.

Mojseja čaká v najbližších dňoch pojednávanie, na ktorom súd rozhodne o treste a tiež o výške pokuty. Tá by sa mohla vyšplhať až na 650 €. Zákon tiež umožňuje nariadiť protialkoholické liečenie. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu