Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ako byť do leta krásna? Online poradila doktorka Novotná!

Doktorka Alexandra Novotná na online rozhovore v topkách. Zobraziť galériu (12)
Doktorka Alexandra Novotná na online rozhovore v topkách. (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA – Máte pár kíl navyše? Chcete si upraviť prsia alebo odstrániť materské znamienka, aby ste sa mohli v lete plnohodnotne opaľovať? Kedy je najlepšie podstúpiť zákrok? Na tieto a ďalšie otázky vám odpovedala doktorka Alexandra Novotná (39) z bratislavskej kliniky krásy počas online rozhovoru na topkách.

Leto pomaly klope na dvere a mnohé dámy už riešia otázku, ako dať po zime do poriadku svoju postavičku. Ak napríklad uvažujete o silikónových implantátoch, kedy je vhodné ísť pod nôž? Zaujímajú vás novinky o botulotoxíne a kyseline hylaurónovej? Alebo by ste si chceli nechať odstrániť vrásky, znamienka či celulitídu? 

Poraďte sa s doktorkou Alexandrou Novotnou, ktorá patrí k uznávaným odborníčkam vo svojom obore. Prax v dermatológii a v estetickej medicíne získala v zahraničí, je prezidentkou Slovenskej laseroterapeutickej spoločnosti. Momentálne vykonáva prax na klinike estetickej medicíny v Bratislave.

Medzi jej klientky patria aj mediálne známe dámy ako napríklad moderátorky Erika Judínyová, Zlatica Puškárová, Adriana Kmotríková, Gabriela Drobová, speváčka Eva Máziková či herečka Zdena Studenková. 

Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

25.04.2012 14:34 - otázka od martina
dobry den,chcela by som vediet,ci je mozne odstranit pehy na dekolte a pleciach?dakujem
pekny den martinka, po lete mozme odstranit skvrny laserom Velmi ma mrzi ze som nemohla odpovedat na vsetky Vase otazky ktore ste mi poslali, aj ked by som tak rada urobila. Rada Vam na ne odpoviem na maily estehtic@esthetic.sk. Dakujem za vsetky otazky, zelam Vam pekny a uspesny den Alexandra Novotna
25.04.2012 14:31 - otázka od Lulu
Dobry den, mam 20rokov a kvoli problemom so stitnou zlazou som trpela podkoznym akne v oblasti lic. Koznu navstevujem pravidelne, beriem aj antikoncepciu a stav sa zlepsil, ale na licach mi stale zostali akoby podkozne tmave flaky ktorych sa nie a nie zbavit. Co by ste mi odporucili? Dakujem.
pekny den, na jesen sa da spravit chemicky peeling, mikrodermabrazia, fotorejuvenizacia ci zbrusenie laserom. Metodu vyberie vas lekar.
25.04.2012 14:28 - otázka od edita
Dobrý deň p.dr.,mám po tele drobné akoby bradavičky.Nie sú to pravdepodobne znamienka a niekde som čítala,že sa dajú odstrániť len laserom každá osobitne. Ale asi keď to nevidíte, ťažko povedať. Len ako sa toho zbaviť. ďakujem veľmi pekne
dobry den, dobre ste citali, laser je v tejto indikacii mimoriadne ucinny. jedna sa o jednorazove osetrenie s okamzitym a trvalym efektom.
25.04.2012 14:25 - otázka od Tinka
Dobrý deň, prosím v akom období je vhodná operácia zväčšenia prsníkov, prípadne ak nerozhoduje obdobie, aký dlhý čas po operácii je treba nevystavovať sa slnku. Ďakujem.
dobry den, tento typ operacie robime pocas celeho roku. Cerstve jazvy by sa nemali vystavit primamemu slnku minimalne pol roka.
25.04.2012 14:24 - otázka od Lucia
Dobry den, Mam 32 rokov a 2 deti, chcela by som podstupit modelaciu prs spojenu so zvacsenim. Na buduci tyzden mam konzultaciu a nasledne sa urci termin operacie, ktory vyjde predpokladam na leto. Neplanujem ziadnu dovolenku, ani kupanie ci slnenie. Chcem sa opytat, po akom case sa da vratit k beznym cinnostiam ako cvicenie, upratovanie a pod... A ci by ste neodporucali podstupit operaciu radsej na jesen, vzhladom na zvysene teplo a mozne zapaly, je tam take riziko? Dakujem.
pekny den, ak sa okrem zvacsenia robi aj modelacia je rekonvalescencia dlhsia. Po operacii je vhodne zdrziavat sa pri " normalnej " teplote teda nie v extremnych horucavach. to by mohlo vysledky operacie skomplikovat.
25.04.2012 14:22 - otázka od Maria
Dobrý deň pani doktorka, chcela by som sa opýtať, aký je najvhodnejší spôsob odstránenia cievnych vlásočníc v oblasti líc, prípadne aký typ lasera je na to najvhodnejší. Ďakujem za odpoveď.
Dobry den,zalezi na type cievok u na sma me na cievky tri typy lasera a lekar rozhodne ktory pouzije.
25.04.2012 14:21 - otázka od Jannies
Dobrý deň pani doktorka, chcela by som Vás poprosiť o radu, ako vyriešiť kruhy pod očami-prepadliny. A čo je najúčinnejšie na povedlú pleť. Je mi 30 rokov. Ďakujem.
pekny den, ako som uz pisala da sa to kanylami kyselinou hyaluronovou. Na povedlu plet je skvela mezoterapia, alebo mezolift, koktail ucinnych latok vpichnutych jemnymi ihlickami.
25.04.2012 14:19 - otázka od miriam
Pekný deň želám! Chcela by som sa spýtať, kedy je najlepšie urobiť zákrok na brušku lebo mi tam zostali jazvy po pôrodoch a mám to až nad pupkom a zle sa veľmi cítim dakujem.
pekny den, ak sa citite zle kvoli tamu, tak cim rychlejsie:-) inak najlepsie az po lete. A necitte sa kvoli tomu zle, mne jazvy nevadia.
25.04.2012 14:17 - otázka od Siko
Pani doktorka aku kozmetiku, myslim znacku mate oblubenu?
splupracujem s frmami ktore produkuju dermatokozmetiku v spolupraci s lekarmi dermatologmi, ako napr. la roche possay. Spolupracujeme pri klinickych studiach a vyvoji novych kremov. Tiez miesame vlastnu kozmetiku, individualne pre nasich klientov, bez chemickych a konzervacnych latok, bez parfumov, tak aby nedrazdila kozu.
25.04.2012 14:14 - otázka od Barbora
Dobry den pani doktorka, chcela by som sa poradit,mam 45 rokov a ochabnutu plet na tvári.Da sa mi pomoct, ak to este nechcem riesit chirurgicky?
pekny den, urcite vzdy sa da pomoct. je niekolko alternativ, ktore som uz popisala vyssie. dolezita je osobna konzultacia, pretoze napriek tomu, ze piseter svoj vek rozdiely v type starnutia koze su obrovske a preto si kazdy klient vyzaduje individualny pristup.
25.04.2012 14:13 - otázka od Maria
Pani doktorka ta darmatologicka zo Ziliny mi odporucala na popraskane cievky na tvary nie laser ako som vam pisala ze laser pali pokozku ale nejake injekcie ,ktore sa pouzivaju podobne ako pri krcovich zilach. Tak mi prosim napiste ci ste o takom nieco poculi alebo som sa dostala k niekomu kto sa tomu nerozumie. Je to tvar a strasne ma to trapi. dakujem
pekny den, piseter o sklerotizavii cievok. my pozivame sklerotizaciu v indikovanych pripadoch a hlavne na nohach. na tvari naozaj preferujem laser.
25.04.2012 14:10 - otázka od Bozena
Dobry den, mam po 40.-tke a robia sa mi vacky pod ocami, na plastiku nechcem, je aj neinvazivna moznost?
pekny den, treba zvazit. Mozte vyskusat bipolarnu radiofrekvenciu, vyplnenie kontur dermalnym implantatom, co opticky zjemni kruhy. potrebne je naozaj osobne vysetrenie.
25.04.2012 14:09 - otázka od Lucia
Dobry den pani doktorka, chcela by som sa Vas spýtať na odstraňovanie bradavíc. Kedy je vhodné obdobie na odstránenie? A aké je potrebné vyšetrenie. ďakujem :-)
pekny den, neexistuje obdobie na odstarnovanie bradavic. Su infekcne preto ich treba odstarnit hned.
25.04.2012 14:07 - otázka od Anna
dobry den, chcela by som sa zbavit jazviciek po akne, ale na vasej stranke som sa docitala, ze odstranenie laserom je lepsie realizovat v menej slnecnom obdobi. stiham to este do leta? alebo existuje aj ina alternativa? vopred dakujem a zelam pekny den :)
pekny den, v pripade ak by ste chodievala na osetrenie laserom kvoli akne museli by ste sa vyhybat slniecku.
25.04.2012 14:06 - otázka od Jana
Dobrý deň p.doktorka mám škaredý červený krk kožná lekárka mi povedala,že sa s tým nedá nič robiť ide zrejme o popraskané žilky čo by ste mi poradili. Ďakujem S pozdravom
pekny den, mame dobre skusenosti s osetrenim laserom, ktory odstrani povrchove rozsirene cievky a nasledne sa zjemni aj zacervenanie.
25.04.2012 14:05 - otázka od Monika
Dobry deň, chcela by som sa spytať či je vhodne odstraňovat chĺpky laserom nad hornou perou,keď ma moja dcéra 15 rokov?
pekny den, u nas na klinike osetrujem aj 15 rocne slecny, ktore takyto problem moze fakt trapit. Samozrejme len s pisomnym suhlasom rodicov.
25.04.2012 14:04 - otázka od Danka
Dobry den pani doktorka, mam 33 rokov a zhruba 10 rokov mam medzi obocim jazvu - taku asi 1cm ryhu, ktora vyzera ako vraska medzi obocim, ako keby som sa mracila. Rozmyslala som, ze si ju dam zbrusit, ale vsetci ma vystrihaju, ze mi tam moze ostat cerveny flak a ze to bude este horsie. Poradite mi prosim? Dakujem velmi pekne.
pekny den, treba vidiet, zbrusenie je len jedna z moznosti, jazva sa da aj vyplnit.
25.04.2012 14:03 - otázka od Alena
Dobrý deň,pani doktorka viete mi poradiť aký krém používať na veľmi suchú pleť, s mimickými vráskami? Z toho množstva značiek akrémov si naozaj neviem vybrať. Mám 42 rokov. Ď.
pekny den, dolezite je vysetrenie u dermatologa, pozrie znamienko dermatoskopm, alebo digitalnou kamerou a na zaklade vysledku rozhodne o dalsom postupe. v principe, pokial sa jedna o znamienko ktore by sa mohlo zvrhnut, nehladi sa na rocne obdobie.Lekar vam moze pri vysetreni poradit aj typ kremu.
25.04.2012 14:01 - otázka od janka
poradte ako vyliečiť vitiligo
vitiligo je vazny problem, robili sme par pripadov s transplantaciou koznych buniek melanocytov na laserom zbrusene loziska vitiliga. Vzhladom na cenu spotrebneho materialu je zakrok hrozne drahy pre pacienta. Vysledky boli dobre aj pri jazvach. verim ze vyvoj pojde tymto smerom.
25.04.2012 13:58 - otázka od jenny
Pekny den pani doktorka, mam 58 rokov a chcem sa spytat, ci sa este daju odstranit vrasky a pehy z dekoltu. Sledujem vase aktivity v TV a patri Vam obdiv.
pekny den, navrhujem IPL - fotorejuvenizaciu. Trochu to stipe ak sa aplikuje v dekolte ale efekt je pekny. Rozmyslite si ci spravime este pred letom a budete sa chranit kremom s UV faktorom, ale bo zacneme az 6 tyzdnov po poslednom pobyte na slniecku. A dakujem, :-)
25.04.2012 13:57 - otázka od katka
Pani doktorka dakujem vdaka vam a vasej starostlivosti sa mi zmenil zivot k lepsiemu. ste najlepsi
dakujeme , to je najlepsi pocit aky si viem predstavit.
25.04.2012 13:56 - otázka od ivana
daju sa jazvy po akne odstranit uplne?
pekny den, daju sa odstranit aj uplne. Ak su hlboke je potrebne niekolko zbruseni v dlhsich casovych intervaloch, pripadne kombinacia s podpichnim s dermalnym implantatom co vyrazne vylepsuje efekt
25.04.2012 13:55 - otázka od Mirka
Dobrý deň pani doktorka,počas tehotenstva sa mi výrazne zväčšilo materské znamienko a má nerovný bradavicovitý povrch. Teraz som na začiatku 8 mesiaca. Kedy je vhodné dať si ho vybrať? Ako postupovať? Ďakujem.
pekny den, pridte sa poradit. Ak vysetrenie nepreukaze podozrenie na zvrhnutie znamienka, bude lepsie zakrok posunut na obdobie po porode.
25.04.2012 13:54 - otázka od Ivana
Dobrý deň, existuje nejaký účinný spôsob na zbavenie sa strií po pôrode? Ďakujem pekne za odpoveď
sucasna medicina nepozna metodu na odstarnie strii. Dokazeme zlepsit ich vzhlad hlavne v prvotnom stadiu hned ako vzniknu a su cerveno zafarbene. Stopa vsak zostava navzdy.
25.04.2012 13:52 - otázka od Maria
Pekny den. pani doktorka mam problem s popraskanymi cievkami na nose a licach .bola som u dermatologicky a ona mi neodporucala laser ,a tak vas chcem poprosit ako sa to da odstranit ,akou metodou .velmi dakujem za radu.
pekny den, skuste sa opytat preco vam neodporuca laser. Mame s laserom na cievky tie najlepsie skusenosti a pravdupovediac ani ma nenapada ina alternativna metoda.
25.04.2012 13:51 - otázka od Katarina
Dobry den, chcela by som sa opytat ako by sa dali odstranit fliaciky po chrastach na tvari.
pekny den, efektne a bezbolestne je pouzitie IPL, tzv fotorejuvenizacia. efekt je uz po prvom osetreni.
25.04.2012 13:50 - otázka od Dana
Dobry den p. doktorka, chcela by som sa opytat, ako dlho trva rekonvalescencia po operacii viecok. Dakujem.
pekny den, individulane ale pocitajte cc 10 -14 dni.
25.04.2012 13:49 - otázka od Andrej Kollar
Dobry den pani doktorka. V odbornej obci je vasa kkinika vysoko cenena ako ste to dokazali?
Dakujem, vazim si to.Rada pracujem, a bavi ma to.
25.04.2012 13:48 - otázka od Terka
Dobry den, je mozné zvýrazniť peru bez takzvaného kačičkovského efektu?
pekny den, esteticka medicina ma v nazve ze by vysledok mal byt esteticky. V pripade dobre urobeneho zakroku by nemak byt efekt smiesny ani viditelny, ani nijako komentovany. Clovek by mal " iba " vyzert lepsie, ale nikto by nemal vidiet preco.
25.04.2012 13:47 - otázka od Petra
Dobry den,chcela by som sa opytat kolko by stalo odstranenie celulitidy na stehnach,a skraslovaci proces na tvar,co vsetko sa do toho zahrna?Dakujem za odpoved
pekny den, celulitida sa da v sucasnymi medicinskymi technologiami iba potlacit. Vysledky su pekne ale len docasne. Dolezita je zmena zivotneho stylu a nasledne udrziavanie efektu, len tak bude trvaly.Cenu z hlavy neviem, skuste si zavolat k nam na recepciu.
25.04.2012 13:44 - otázka od Monika
Pekny den, co by ste odporucili na jazvy po akne, take akoby "dierky" v oblasti brady? Dakujem!
najlepsie bude zbrusenie jaziev laserom. odporucam vsak pockat do jesene, kvoli slniecku. pouzivame frakcnu technologiu, ktora skracuje dobu hojenia na necely tyzden.
25.04.2012 13:43 - otázka od D
Prepáčte - ešte by som sa chcela opýtať ako dlho vydrží výsledok po zákroku kyselinou hyaluronov na odstranenie kruhov pod očami a čo asi stojí. A ako dlho trva tento zakrok. Ďakujeeeem
pekny den, v tejto lokalite vydrzi kyselina roky. Videla som v parizi na skoleni fotografie po 4 rokoch, kde efekt este pretvaval. je to tym, ze pod ocami je mensia pohyblivost tkaniva a preto sa aj kyselina pomalsie vstrebava.
25.04.2012 13:42 - otázka od Zuzana
Dobrý den pani doktorka, chcela by som sa Vás opýtať na Váš názor ohľadom kryolipolýzi?Či je podľa Vás účinná a či sú sľubované výsledky naozaj preukázateľné. Dakujem :-)
pekny dem, kryolipoliza je nova metoda, ktora je úpotvrdena klinickymi studiami, len preto bolo mozne uviest ju natrh. je urcena pre specifickeho klienta . stihly s tukom len v urcitych lokalitach, ktoy nie je mozne odstranit. Po siestich tzydnoch podla nasich skusenosti dochadza k ubytku cca 20 percent, zvycajne vsak treba yakrok opakovat. Ak nepomoze ostava uy len liposukcia. Ludia tuzia stale po novych bezbolestnych metodach aby sa jej mohli vyhnut. zatial plnohodnotna adekvatna nahrada neexistuje.
25.04.2012 13:38 - otázka od jaja
Dobrý deň, chcem sa opýtať koľko stojí aplikácia butoloxinu na odstránenie vrásky na nose medzi obočím a vrások pod očami. Vraj to pomáha a koľko to asi vydrží Ďakujem
cena zalezi od mnostva aplikovaneho materialu, efekt po prvy krat vydrzi minimalne 3 mesiace, zvycajne vsak podstatne dlhsie a predlzuje sa kazdou dalsou aplikaciou
25.04.2012 13:37 - otázka od Lucia
Dobry den, co sa da robit s keloidmi? dyprofost bol pichnuty 1x dakujem za odpoved
pekny den, zalezi od stavu, najprv diprophos aj opakovane a potom zbrusit laserom
25.04.2012 13:37 - otázka od Božena
Dobry den, mam tetovacku na ramene a uz sa mi nepaci, vraj sa to da lejzrom odstranit, nezostava tam jazva?
pekny den, ak sa jedna o kvalitny laser urceny na odstranovanie tetovania, jazva nezostane. neskusajte vsak ine sposoby, videla som uz vselico po neodbornom odstarnovani tetovania.
25.04.2012 13:35 - otázka od rika
Dobrý deň, p. Sandra ste veľmi pekná žena a chcela by som sa opýtať na nejaké omladenie pleti , môj vek je 40 rokov Ďakujem
pekny den, skuste prist osobne. Sme styri dermatologicky u nas na klinike, skusime pre vas urobit to najlepsie.
25.04.2012 13:34 - otázka od katarína
Pani doktorka, mám 58 rokov a uvažujem o operácii viečok. Akým spôsobom by som sa mohla k Vám dostať na konzultáciu? Ďakujem.
pekny den, najlepsi sposob bude zavolat na recepciu a objednat si termin u plastickeho chirurga. konzultacia je velmi dolezita pri nej sa porozpravate o vysledku, sposobe ale aj rizikach operacie.
25.04.2012 13:32 - otázka od Mary
Dobry deň, p. Sandra chcela by som sa spýtať aké procedúry by mala žena po 40 absolvovať, chcela by som vyzerať lepšie.... Prajem pekný deň
dobry den, je to individualne, neexistuje najlepsia metoda, iba najvhodnejsia metoda pre Vas. tu by mal urcit skuseny lekar, ktory sa venuje estetike. V principe prichadzaju do uvahy injekcne implantaty, btx, scarlet - bipolarna radiofrekvencia, fotorejuenizacia atd. na dialku ale tazko....
25.04.2012 13:29 - otázka od psycho
Mam taky problem ktory by som potreboval s vami prekonzultovat osobne. kde by som vas mohol najst?
partizanska 2 v bratislave psycho:-)
25.04.2012 13:29 - otázka od Katarina
Dobry den pani doktorka, daju sa vyrovnat vrasky na cele kyselinou hyaluronovou ked nechcem botulotoxin? A ako dlho ten efekt vydrzi... Dakujem!
Pekny den, efekt kyseliny h vydrzi priemerne 9 mesiacov, nie je zriedkavostou pri kvalitnych produktoch aj dva roky. Plus podla najnovsich studii vznika aj trvaly efekt vdaka stimulacii tvorby kolagenu.
25.04.2012 13:26 - otázka od B.
slaninka na brušku je môj problém, čo s tým ? vek -60r.
pekny den, racionalna strava, vela zeleniny, pohyb, kryolipolza, velashape a ak nepomoze tak liposukcia:-)
25.04.2012 13:25 - otázka od katka
Dobrý deň, chcela by som si odstrániť znamienko na tvári, je to vhodné aj pred letom?
zalezi na velkosti, pokial je male a budete ochotna chranit sa kremom s UV ochranou, tak sa to este da stihnut.
25.04.2012 13:25 - otázka od Simona
dobrý deň pani doktorka! :) ja mám 21 rokov a chcela by som silikónové implantáty čo by ste mi odporučili ktorú spoločnosť, či je to vhodné pre ženu v mojom veku?....neviem či aj túto oblasť máte na starosť ale je to hore písané :).......a teda vrásky ma ešte netrápia chvalabohu ale čo ta celulitída po bokoch môže za to aj nadmerné množstvo kávy? vraj tá zadržiava vodu?....a mám aj znamienko na tvári ktoré by som rada odstránila ale asi mi ostane jazva na tvári však? Ďakujem pekný deň želám :-) ste krásna žena :)
pekny den, na nasej klinike pouzivame len najkvalitnejsie impntaty, ktore su certifikovane v europe a USA. Pridte sa poradit s chirurgom, musi vas premerat a urcit vhodny typ a velkost.
25.04.2012 13:24 - otázka od Zuzana
Chcela by som sa opytat co by ste mi poradili na akne, ktore sa mi tvori na hornej casti chrbta a je tazke sa ho zbavit. Tvar mam v uplnom poriadku, akurat na chrbte sa mi obcas tvoria bolave vriedky, po ktorych mi casto ostavaju aj flaky. Dakujem
pekny den, dolezite je celkove vysetrenie a vylucenie vaznejsie priciny. Nasledne lokalna liecna, modre LED svetlo, mikrodermabrazia a pravidelne cistenie. V zavaznejsich pripadoch laser.
25.04.2012 13:23 - otázka od D
Dobrý deň - chcela by som sa opýtať či existuje nejaka možnosť ako odstrániť - zjemniť - kruhy pod očami. U mňa je to dedičny problem - mám ich od kedy si pamatam - a su to skor take tmave podkovy :o) ďakujem
pekny den, da sa aplikovat kyselina hyaluronova jemnou kanylou priamo do kruhov. efekt je okamzity.
25.04.2012 13:21 - otázka od ivana
Pekny den pani doktorka, obdivujem vas co ste vsetko doteraz dokazali, ako pomahate ludom / myslim aj tyranym zenam, venujete sa zvieratkam / atd. ale najviac obdivujem co ste dokazali vr amci svojej profesie .Viem , ze ste skolitelkou aplikacie botulotoxinu, kyseliny hyaluronovej atd. Ako sa to da vsetko stihnut?
myslim ze ma moja praca bavi a vstertky aktivity sa navzajom doplnuju. o to je to lahsie :-)
25.04.2012 13:20 - otázka od angela
Pani dr. chcela by som si dať aplikovať kyselnu hyaluronovu medzi obočie, mám tam totiž hlbokú vrásku. Mám ale obavy od zákroku nakoľko som počula, že to miesto môže opuchnúť, prasknúť cievka, alebo sa vytvorí opuch. Je to možné? Ďakujem
pekny den, kazdy zakrok so sebou prinasa rizika o ktorych by mal byt pacient oboznameny. Aplikacia kyseliny hyaluronovej do vrasky medzi obocim predstavuje o nieco vyssie riziko ako aplikacia do inych oblasti, preto by ju mal robit len velmi skuseny odbornik. pokial mate len mimicky zlozvyk - len sa mracite staci botulotoxin. ak je vraska uz vytvorena, jemne sa vyrovna velmi malym mnozstvom kyseliny h.
25.04.2012 13:18 - otázka od Dominika
Dobry den, mam kamaratku vola sa Scarlet a chcela by som jej venovat Vase osetrenie pod tymto nazvom. Chcem je prekvapit k narodeninam takymto origin. darcekom - co vsetko to obnasa a da sa to kupit formou nejakej poukazky? Daukjem za odpoved. Domca.
pekny den, zavolajte k nam na recepciu, pytajte si vrchnu sestru pani Kopecku, ta va vsetko vysvetli.
25.04.2012 13:17 - otázka od ajči
Dobrý deň, sú krémy proti pigmentovým škvrnám, ktoré sa dajú bežne kúpiť, dostatočne účinné? Mám škvrny po akné, cez leto mi ich slnko "vytiahne". Má v tomto období zmysel začínať s liečením, alebo poradíte niečo iné? Ďakujem!
pekny den, spolahlivo posobi IPL, ale je uz dost neskoro, takze zacneme v oktobri. Zatial ani kremy na bielenie, len ochranny faktor 50 plus na skvrny
25.04.2012 13:16 - otázka od Mirka
Pekny den.Ako byť do leta krásna? No ako?Ja by som toho chcela vela len mi chyba odvaha.Ale obdiv všetkym ženam ktore ju maju a daju sa na to.Ste zlata a robíte peknu pracu snad vas niekedy navštivym ked dostanem tu odvahu .pa
dakujem tesim sa na vas
25.04.2012 13:15 - otázka od issabela
Dobrý deň pani doktorka,nakoľko ste velmi aktrivna žena chcem sa vás spytať na nejaké neinvazívne oštrenie pleti, chcela by som vylepšiť svoj vzhľad ale mam iba 25 rokov. čo mi poradíte ? dakujem
Pekny den, rada vam poradim ale naozaj vas potrebujem vidiet. V principe sa vo vasom veku odporucaju iba neinvazivne osetrenia, maximalne botulotoxin ak mate vyrazne mimicke zlozvyky, ktore bz vam v buducnosti mohli sposobit vrasky. Ale idete na to dobre trendom v anti agingu je dnes prevencia.
25.04.2012 13:13 - otázka od P
Pani doktorka, moja otázka sa týka celulitídy.Ako by som mohla najhlachšie schudnúť bez drastických diét ?
dobry den, strava je vzdy prioritna, nasleduje pohyb. na tretom mieste su ostatne metody, i ked reklama niekedy zavadza a tvrdi ze vsetko sa da aj bez upravy stravy. nam sa osvedcila kombinacia radiofrekvencie, infracerveneho ziarenia a lymfodrenaze v prostroji Vela Shape
25.04.2012 13:12 - otázka od Lucia
Dobrý deň pani doktorka, kedy je najvhodnejšie obdobie na zákrok Macrolane? Aká je "čakacia lehota" na Vašej klinike na tento zákrok? Ďakujem.
pekny den, zakrok nie je limitovany rocnym obdobim. Co sa tyka cakaciek, pri tomto zakroku nie su dlhe, jedna sa o kratky zakrok, ktory sa moze robit aj vramci operacneho programu medzi vacsimi operaciam.
25.04.2012 13:10 - otázka od rain
Pani doktorka, ste naozaj krásna žena. 8-)
dakujem, prejdime k teme :-)
25.04.2012 13:10 - otázka od Tereza
Zdravim pani doktorka, ako to robite ze ste stale taka krasna?
:-) dakujem za kompliment
25.04.2012 13:09 - otázka od patricia
Dobry den pani Sandra, chcela by som sa opytat kedy by si zena najskor mala dat vyhladit jemne vrasky a po akom dlhom case je zakrok vhodne opakovat. dakujem!
dobry den, vek je cislo, podstatne je ako clovek vyzera. neexistuje vseobecny manual co robit v akom veku, zalezi to od genetiky, zivotneho stylu a starostlivosti. V principe dnes je trerndom kombinacia viacerych neinvazivnych zakrokov tak, abz sa zvysoval efekt a znizilo riziko.
25.04.2012 13:07 - otázka od Karin
Zdravim Vas Sandra. Na vasej stranke som citala, ze v maji organizujete medzinarodny laserovy konres. Mozu sa don prihlasit aj zdravotne sestry? Dakujem, Timea
pekny den, kapacita je obmedzena miestami na sedenie. Kongres je 4-6.5. budeme radi ked pridete. registruje sa cez slovensku lekarsku splocnost.
25.04.2012 13:05 - otázka od Timea
Pani doktorka, dobry den vam prajem. chcela by som sa spytat, ci sa da urobit aj lifting tvare bez skalpela?
existuje viac moznosti. 1. 3D vektoring lifting, teda tvarovanie a dvihnutiekyselinou hyaluronovou 2. bipolarna radiofrekvencia Scarlet 3. monopolarna radiofrekvencia thermage 4 ultrazvuk vhodnu metodu musi vybrat lekar na zaklade skusenosti
25.04.2012 13:03 - otázka od beata
Dobry den pani doktorka. pred niekolkymi dnami som na topkach citala, ze ste tyranej Katke opravili nos, ktory mala poskodeny kvoli domacemu nasiliu. Ste spolu v kontakte?
ano katka je perfektna, chystame sa spolu na kavu. katka je pre mna priklad cloveka, ktory neplace nad svojim osudom, pozera dopredu. je velmi pozitivna a skvele sa stara o svoje dve deticky. dufam ze sa jej splnia sny, bude studovat a bude sa venovat problematike tyranych zien. ma na to vsetky predpoklady
25.04.2012 13:00 - otázka od Andrea
dobry den sandra. s erikou judinyovou sa venujete charite spojenej so slobodou zvierat. aky mate vtah k zvieratam?
mam rada zvierata, hlavne psov, doma mame dvoch. k charite ma ale priviedla moja dcera, ktora bola dost aktivna v tejto oblasti tak sme to od nej odkukali s erikou
25.04.2012 12:59 - otázka od Jana
Pamätám sa, že ste pred niekolkymi rokmi zacali ako prva na Slovensku aplikovat botulotoxin. Pichli ste ho aj Zuzke Belohorcovej. Bolo to vsade v mediach. Kde ste sa to naucili?
naucila som sa to v Parizi u profesora Aschera. odvtedy sa mnoho veci este vylepsilo, otvorili sa nove indikacie, ale princip zostava.

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu