Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Bartošovej spoveď: Prečo je zo mňa „blázon”!

Iveta Bartošová porozprávala o svojom živote za honorár 40 tisíc českých korún (zhruba 1 600 €). Zobraziť galériu (6)
Iveta Bartošová porozprávala o svojom živote za honorár 40 tisíc českých korún (zhruba 1 600 €).

PRAHA - Zarába, kde sa dá! Iveta Bartošová (45) už poriadne dlho nevystupuje na koncertoch. A keďže potrebuje z niečoho žiť, prijala zaujímavú ponuku televízií Barrandov a Joj. Staniciam poskytla za honorár exkluzívnu spoveď o celom svojom živote. Nikoho asi neprekvapí, že speváčka v dokumente pôsobí strhane a z jej úst vychádzajú často aj nelogické vety. Zaujímavé ale je, že kvôli svojim psychickým problémom uvažuje aj nad odchodom do invalidného dôchodku.

Iveta Bartošová sa za posledné roky dostala do stavu, ktorý jej nikto nezávidí. Jej kariéra skončila na bode mrazu, pridali sa k tomu psychické problémy, závislosť od alkoholu a tabletiek. Následne aj boj s Ladislavom Štaidlom o spoločného syna Artura. V tejto zložitej situácii nakrútili so speváčkou televízie Joj a Barrandov dokument o jej živote.

„Niekedy si hovorím, či by som nemala všetko nechať tak a ísť sadiť reďkovky alebo ísť do invalidného dôchodku,” povedala na kameru Bartošová. Vyzerá to teda tak, že po neúspešných pokusoch o návrat na hudobnú scénu si aspoň trochu uvedomuje, že to už možno nemá zmysel. Na to, v akom stave sa teraz blondínka nachádza, mali zrejme najväčší vplyv tieto udalosti:

Detstvo

Iveta bývala na vidieku, kde na ňu po návrate zo školy vždy čakala ťažká práca. Napríklad kopanie základov skleníku. Jej snom však bol život v Prahe, preto z domu vraj často utekala. „Detstvo bolo vďaka rodičom - ďakujem im - prísne. A vďaka tomu, možno práve preto, to všetko, čo prežívam, čo sa okolo mňa deje, nech je to, čo urobím, tak je to vždy zle. Neviem prečo,” povedala v spovedi Iveta. Otázka je, či aspoň jej rodičia pochopili, ako to presne myslela.

Smrť lásky

V Prahe sa Iveta zamilovala do Petra Sepéšiho, s ktorým tvorila aj spevácku dvojicu. Ich najznámejším hitom sú Knoflíky lásky. Za úspech však jej partner zaplatil životom. „Zarobili sme prvé peniaze a za tie sme si kúpili auto. Škodovku za 5 tisíc. A v nej sa potom Petr zabil,” zaspomínala so smútkom Bartošová. Z tejto straty sa dlho nevedela spamätať a prepadla depresiám.

Nechcené dieťa

Po Ivetinom boku sa v 80. rokoch objavil Ladislav Štaidl. Ten nasmeroval jej kariéru do výšin. Hoci bol producent ženatý, začali tvoriť dvojicu aj v súkromí a Bartošová s ním otehotnela. „Láďa Artura chcel, ale potom ho nechcel. Musela som si presadiť to, že sa narodí,” prezradila speváčka. Navyše tvrdí, že nemala klasickú materskú a rodičovskú dovolenku. Že musela spievať, aby seba a svoje dieťa uživila.

Po Štaidlovi už bohužiaľ Iveta narážala na chlapov, ktorí jej príliš nepomáhali. Jej kariéra sa zrútila, začala piť a pojedať tabletky. Následkom boli aj depresie. Zo závislosti sa dokonca liečila v ústave. Televízie preto v dokumente oslovili aj psychológa. „Iveta je nepochybne labilná. Je ľahkým úlovkom pre ľudí, ktorí sa chcú prostredníctvom nej zviditeľniť,” vyjadril sa Petr Šmolka. A ako vidí speváčkinu budúcnosť? „Viem si predstaviť, že sa bude živiť tým, čo kedysi vedela. Rovnako dobre sa však dá predstaviť si ju ako pacientku uzavretého oddelenia psychiatrickej liečebne,” povedal psychológ.

K Ivetinmu stavu a jej kariére sa vyjadrili aj populárne české osobnosti ako Karel Gott, Leona Machálková či Michal David. Čo o bývalej popovej princeznej povedali, uvidíte dnes večer na Jojke.

Prečítajte si viac o hudobnej kariére Ivety Bartošovej

Spoveď Ivety Bartošovej.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu