Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Barbara Haščáková: Kolaps na pohrebe otca!

Barbara Haščáková niesla poslednú rozlúčku s otcom veľmi ťažko. Zobraziť galériu (10)
Barbara Haščáková niesla poslednú rozlúčku s otcom veľmi ťažko.

KOŠICE – Smútok a plač! Dnes sa v Košiciach konala posledná rozlúčka s akademickým maliarom Jozefom Haščákom (†63). Jeho dcéra Barbara Haščáková (32) niesla túto stratu ťažko a na obrade strácala sily. Nakoniec to nevydržala a museli ju zo siene vyviesť.

„Bol to dobrý otec a dobrý človek,“ znelo v košickom krematóriu na poslednej rozlúčke s pedagógom a výtvarníkom Jozefom Haščákom. Na pohreb svojho milovaného otca, pricestovala z Ameriky i jeho dcéra – speváčka Barbara s mamou Evou.

Okolo 500 ľudí zaplnilo dnes na poludnie obradnú sieň a mnohí len ťažko zadržiavali vzlyky. Svoje emócie netajila ani Barbara. Navyše, práve jej čistý hlas vyprevádzal drahého otca s piesňou Ave Mária. Skladbu však púšťali z cédečka.

Samotná speváčka sa tesne pred koncom obradu zrútila a jej najbližší priatelia ju vyviedli von bočným vchodom. Kondolencie potom prijímali len mama a brat Andrej. Práve Barbara bola vraj otcovým miláčikom, na ktorého bol právom hrdý.

I keď už dlhé roky žije v Amerike, vždy boli v spojení a otec sa medzi známymi rád pochválil jej úspechmi. „Jožka sme pred 3 rokmi stretli na Vianočných trhoch a v tom čase vyšla Barbare u nás výberovka jej hitov. Bol veľmi šťastný a všetkým nám ich kúpil a daroval,“ spomína naňho priateľ Miroslav.

Jozef Haščák náhle umrel už 2. februára, ale kvôli problémom s letenkami prileteli ženy jeho života na Slovensko až v stredu večer. Obradu sa chcel zúčastniť i Barbarin priateľ a spevácky kolega Erik Aresta. Nakoniec nemohol prísť a zastúpil ho jeho otec. „Má nejaké pracovné povinnosti v Prahe,“ spomenula nám ich kamarátka Natália. Barbara sa rozhovorom s cudzími ľuďmi vyhýbala a svoj smútok prežívala len v kruhu najbližšej rodiny a priateľov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu