Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Drogová kauza sestry Hospodárovej: Vykašľala sa na súd!

Jana Hospodárová (vpravo) a jej sestra Michaela. Zobraziť galériu (8)
Jana Hospodárová (vpravo) a jej sestra Michaela.

PIEŠŤANY – V pondelok sa na Okresnom súde v Piešťanoch konalo súdne pojednávanie v prípade drogovej aféry sestry moderátorky Jany Hospodárovej (35). Michaela (38), ktorá je obvinená z trestného činu prechovávania a distribúcie drog sa však nedostavila. Zdržuje sa na neznámom mieste.

Prvé súdne pojednávanie Michaely Hospodárovej skončilo bezvýsledne. Menej známa sestra moderátorky do budovy Okresného súdu v Piešťanoch totiž neprišla. „Obvinená sa nemusela na súd dostaviť nakoľko dala súhlas súdu na pojednávanie v jej neprítomnosti,“ povedala nám k tomu hovorkyňa Krajského súdu v Trnave Jana Kondákorová. Michaela sa podľa všetkého stále zdržiava v zahraničí – v Írsku.

Jediný, kto v súdnej miestnosti v súvislosti s procesom vypovedal, bol znalec. Hlavné pojednávanie bolo odročené na začiatok marca. „Obvinená nemala vykázané doručenie predvolania na hlavné pojednávanie,“ uviedla dôvod rozhodnutia súdu Kondráková.

Sestra známej moderátorky televízie Markíza má opletačky so zákonom od roku 2004. Vtedy u nej policajti našli ilegálnu látku a obvinili ju z trestného činu prechovávania a distribúcie drog. Krátko nato nasledoval pobyt v liečebni, kde sa usilovala zbaviť závislosti od návykových látok. Po ukončení liečby odišla zo Slovenska. V Írsku chcela začať nový život. Spomínaná kauza však bola stále otvorená a Michaela si to svojim pobytom v zahraničí ešte viac skomplikovala.

Dokonca bolo po nej vyhlásené celoštátne pátranie. Orgány činné v trestnom konaní ju vypátrali až v roku 2009. Odvtedy sa prerušené vyšetrovanie opäť spustilo. Najnovšie to vyzerá tak, že Michaela začala podnikať určité kroky, aby verdikt oddialila. Hrozí jej trest odňatia slobody v rozpätí 2 až 8 rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu