Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Známi Slováci spomínajú: Čo v detstve vyvádzali?!

Známe tváre nášho šoubiznisu spomínajú na detstvo. Zľava tanečník Laci Strike, speváčka Mária Čírová, spevák Robo Opatovský a moderátorka Tamara Heribanová. Zobraziť galériu (5)
Známe tváre nášho šoubiznisu spomínajú na detstvo. Zľava tanečník Laci Strike, speváčka Mária Čírová, spevák Robo Opatovský a moderátorka Tamara Heribanová.

BRATISLAVA – Zaspomínali si! Dnes oslavujeme Medzinárodný deň detí. Známe tváre nášho šoubiznisu sa pri tej príležitosti vrátili do svojich detských čias. Ako hodnotia vlastné detstvo? Boli poslušní alebo svojich rodičov občas potrápili?!

Laci Strike (choreograf a tanečník

Prominenti spomínajú na detstvo
Zobraziť galériu (5)

Tanečník si pri slove detstvo vybaví prechádzky po prírode a branné cvičenia, ktoré mali v škole vždy aj 1.júna. V súčasnosti učí aj malých tanečníkov, takže v tento deň zvykne pracovať. Ako sám o sebe povedal, bol takým normálnym dieťaťom. „Na vysvedčení som zvykol mávať tie jednotky, dvojky. Až potom na strednej prišli trojky,“ prezradil sám na seba budúci otec. 

Mária Čírová (speváčka)

Prominenti spomínajú na detstvo
Zobraziť galériu (5)

Čírová pochádza zo štyroch súrodencov a údajne nebola problémové dieťa. „Bola som vraj ako malá víla s vlasmi až po zadok, hrala som sa s bábikami, s kamarátkami sme ich chodili kočíkovať. Chcela som sa hrať aj s legom, no môj brat, starší o šesť rokov, mi to nikdy nedovolil,“ povedala.

Prekvapujúco priznala, že v detstve bola hanblivá. „Keď ma rodičia vyzvali, aby som zaspievala na nejakej rodinnej oslave, vždy som sa začervenala a od hanby skryla mame za sukňu,“ poznamenala so smiechom. V škole bola vzornou žiačkou. Na tretí ročník však spomína nerada, triednou učiteľkou bola totiž jej mama.

Tento rok oslávi Mária deň detí spolu so svojím synom Hugom. „Budeme v kruhu jeho sesterníc a bratrancov. On by bol však asi rád aj keby sme zostali doma a čítali si od rána do večera knižky. Je to taký malý intelektuál," uzavrela.

Róbert Opatovský (spevák)

Prominenti spomínajú na detstvo
Zobraziť galériu (5)

Robo bol vraj ako dieťa utiahnutý a v kolektíve nie príliš obľúbený. „Venoval som sa radšej svojim záľubám, učil som sa hrať na klasickej gitare, športoval som. Nemal som čas chodiť von. Som ale spokojný, pretože v mojom živote drogy, cigarety a alkohol nemali miesto. Za 39 rokov som neskúsil jedinú cigaretu,“ poznamenal hrdo Robo.

Keď raz bude mať dieťa a vycíti v ňom talent, chce ho v tom podporovať. „Viem si predstaviť, že by som bol prísny otec, tak, ako aj môj otec bol prísny na mňa. A ja som mu za to vďačný, lebo robím a živím sa tým, čo ma baví," dodal. 

Tamara Heribanová (moderátorka)

Prominenti spomínajú na detstvo
Zobraziť galériu (5)

Tamara spoločne so sestrou Barbarou mali vraj deň detí počas celého roka. „Žili sme si vo svojom imaginárnom, dokonalom svete, strihali pedikérovými nožničkami trávu v záhrade, kočíkovali sme mačky a vymýšľali si plán na prežitie, keďže sme niekoľko mesiacov žili v tom, že sme na opustenom ostrove,“ zaspomínala si tmavovláska.

Tá sa netajila tým, že detstvo sa usiluje zopakovať si aj teraz – v dospelosti.„Bola som také tučné, 'šmatlavé' dievčatko, ktoré chodilo z donútenia na desiatky krúžkov a dodnes sa tento fakt neodzrkadlil ani na mojom držaní tela, ani v hre na klavíri,“ dodala so smiechom.

Medzinárodný deň detí patrí k najobľúbenejším sviatkom, ktorý si pripomínajú obyvatelia krajín po celom svete. Tradícia tohto dňa určeného najmenším siaha až do roku 1925. Práve pred 85 rokmi sa v Ženeve vo Švajčiarsku konalo stretnutie World Conference for the Wellbeing of Children (Svetová konferencia pre blaho detí).

Zástupcovia 54 štátov v rámci neho schválili deklaráciu, ktorá sa týkala chudoby detí, nelegálnej detskej práce, vzdelávania a ďalších otázok o problémoch detí na celom svete. Väčšina krajín, celkovo 21 vrátane Slovenska, si pre oslavu dňa detí zvolilo dátum 1. jún, dôvod nie je dodnes celkom známy. Niektoré štáty oslavujú MDD v iný deň.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu