Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

VIDEO Koalícia PS-Spolu sa vyjadrila k majetku Jankovskej: Zlyháva ústavný zákon

Miroslav Beblavý Zobraziť galériu (2)
Miroslav Beblavý (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Zákony, ktoré majú riešiť nelegálne nadobudnutý majetok, sú deravé. Tvrdí to koalícia PS-Spolu v reakcii na podozrenia ohľadom majetku sudkyne a bývalej štátnej tajomníčky Moniky Jankovskej. Zmeny chcú predstaviť ešte pred voľbami. Informovala o tom hovorkyňa koalície Silvia Hudáčková.

V prípade Jankovskej podľa programového lídra Miroslava Beblavého zlyháva ústavný zákon o ochrane verejného záujmu. “Obsahuje dieru, že ak sa funkcionár sám vzdá funkcie, žiadna pokuta ani iný trest mu nehrozí. Zároveň tento ústavný zákon nerieši situáciu, ak majetok patrí iným ľuďom a funkcionár má právo ho doživotne užívať. Stačí to len priznať a podvodník či podvodníčka majú pokoj,” povedal.

VIDEO Koalícia PS-Spolu sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Neefektívny je podľa zástupcov koalície aj zákon o sudcoch, ktorý skúma súlad majetku a príjmov i zákon o preukazovaní pôvodu majetku. Sporný byt mal podľa zverejnenej údajnej komunikácie z aplikácie Threema Jankovskej zabezpečiť Marian K. Oficiálne má byť napísaný na Jankovskej synov, zatiaľ čo ona má právo na doživotné užívanie. Informáciu priniesli Aktuality.sk.

Koalícia PS/SPOLU sa vyjadrila k majetku Moniky Jankovskej

Viac o téme: Miroslav BeblavýPS-Spolu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu