Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Kočner mal podľa THREEMY nadštandardné vzťahy s prokurátorom: Za rozhodnutia ponúkal úplatky

(Zdroj: Globs.k/Peter Korček)

BRATISLAVA - Bystrík Palovič je prokurátor, ktorého médiá s Kočnerom spájajú dávno a okrem neho sa pozná aj s odsúdeným daňovým podvodníkom Ladislavom Bašternákom, v ktorého byte býval Robert Fico.

Obvinený Marian Kočner sa mal pokúšať ovplyvňovať rozhodnutia súdov nielen cez bývalú štátnu tajomníčku Moniku Jankovskú, ale aj cez prokurátora Bystríka Paloviča. Informuje o tom DenníkN. Podľa neho prokurátor stretnutia a správy cez šifrovanú aplikáciu Threema nepoprel.

Kočnerova Threema odhaľuje stále viac špiny: So zmenkami mu mala pomáhať aj Jankovskej kamarátka

Aj Palovičovi, rovnako ako Jankovskej, polícia zhabala mobil. Palovič je aj napriek tomu stále prokurátor a zúčastňuje sa aj súdnych pojednávaní. Podľa denníka si s Kočnerom mal vymeniť 188 správ a mali sa deväťkrát stretnúť. 

„Už Ťa predvolali na výsluch na budúci týždeň vo veci novinára?“ písal 15. marca 2018 prokurátor. „Na výsluch idem v stredu. (21. marca, pozn. red.) A prečo Ťa zaujíma ten výsluch?“ odpovedá Kočner. Palovič pokračuje: „Výsluch – len či o ňom vieš lebo dnes som o tom hovoril s kolegyňou čo to má na starosti na KP (krajskej prokuratúre, pozn. red.)“. Kočner píše, že má tento prípad na starosti prokurátor Boris Brenčič. Tituluje ho ako „ml. Brenčič“ a túto kauzu nazýva „ko…ina“.

Ponúkal "30"

Z komunikácie medzi Palovičom a Kočnerom vyplýva, že Kočner ponúkal úplatky práve cez Paloviča. „Ako s Čanigom? Bolo by niečo zaujímavé ak sa s ním dá,“ napísal Kočner, čím myslel okresného prokurátora v Bratislave I. Zdenka Čanigu. „Som s ním dobre. Ide o tú vec z konca minulého týždňa?“ pýta sa Bisťo.

„Hej. Máme tam jednu klientku. Samozrejme nie organizátorku!!! Len si trochu pomohla. Keby sa dalo vyhovieť sťažnosti. Číslo 34 Kornélia Dimičová.“ žiadal Kočner. Prokurátor sľubuje, že zistí a neskôr odpisuje: „Hovoril som s ním. Zatiaľ krútil hlavou ale ak sa bude trochu len dať pomôže.“ Čo odpovedá Kočner? „Ponuka 30“.

Okrem množstva správ, ktoré si vymenili, z komunikácie vyplýva, že sa najmenej deväťkrát stretli. Najčastejšie v hoteli Albrecht. 

Podrobné informácie

Palovič dodával Kočnerovi aj podrobné informácie o konaniach prebiehajúcich na prokuratúre. „JUDr. Marek Tomašovič, PhD. pod číslom VI/Gc 80/17/1000/-3 podnet spoločnosti MD Associates s.r.o.,“ poslal mu vo februári 2017. Marek Tomašovič pracuje na Generálnej prokuratúre a parlament ho zvolil za kandidáta na sudcu Ústavného súdu. Prezidentka Zuzana Čaputová ho do funkcie nevymenovala. Tomašovič ovplyvňovanie Kočnerom odmietol.

Obvinený Kočner sa však cez Paloviča snažil získavať informácie aj o iných prokurátoroch. 

 

Viac o téme: ProkurátorBystrík PalovičMArian Kočne
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu