Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Raši o komunikácii z THREEMY: Kočner je nedôveryhodný, treba počkať na vyšetrenie

Richard Raši Zobraziť galériu (2)
Richard Raši (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA - Pre podpredsedu vlády Richarda Rašiho je celá osoba Mariana Kočnera nedôveryhodná. Povedal to dnes novinárom s tým, že netuší, čo v zverejnených komunikáciách Kočnera s Alenou Zuzsovou si vymýšľal a čo sa skutočne udialo.

Podotkol, že treba nechať orgány činné v trestnom konaní, aby celú vec objasnili. „Mnohokrát z tej komunikácie, ktorá uniká, vyzerá, že sú to veci nepodložené a vymyslené, lebo si robil nejaké svoje PR. Takže pre mňa je to nedôveryhodný človek a počkajme si, čo z toho, čo povedal, bola pravda," povedal Raši.


Čítajte aj: Kočnerova THREEMA pokračuje: Kotleba mal zachraňovať vládu, Andrej je KO**T


V súvislosti s tým, že v komunikácii sa spája strana Smer-SD s ĽSNS povedal, že spájanie Smeru s ĽSNS ho znepokojuje. „Pre mňa je táto strana pre budúcnosť absolútne neakceptovateľná," uviedol. Zároveň Raši povedal, že nevie, či Kočnera v minulosti vôbec niekedy videl inak ako v televízii.

ĽSNS ako záruka

Ľudová strana Naše Slovensko mala byť zárukou pre záchranu Ficovej vlády. Marian Kočner im mal vybaviť, že ich Najvyšší súd SR neoznačí za fašistickú stranu. V senáte, ktorý o tom rozhodoval, bola aj sudkyňa Nora Halmová. Informuje o tom portál aktuality.sk. Threema odkrýva, že Robert Fico a jeho vláda mohli po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej – teda v čase masových protestov – počítať s podporu Kotlebovej ĽS NS.

Marian Kočner a Marian
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Henrich Mišovič, Topky/Ján Zemiar)

Kočner v komunikácii so Zsuzsovou spomína aj to, kto má vplyv v ĽSNS. Desiateho marca 2018 píše Kočner Zsuzsovej správu, v ktorej tvrdí, že Kotleba podrží Ficovu vládu. A dodáva: „Som vybavil, že NS SR pošle do p..e Čižnárovo podanie na zrušenie ich strany. Súd povie, že nie sú fašisti. Tak sú mi niečo dlžní. Vidím dopredu pár krokov,“ tvrdí Kočner.

Viac o téme: Richard RašiAlena Zsuzsová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu