Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Džezáky už budúci týždeň!

The Bad Plus so speváčkou Wendy Lewis
The Bad Plus so speváčkou Wendy Lewis

Bratislavské Jazzové Dni Slovenská Sporiteľňa 2008 sa nezadržateľne blížia a my by sme vám radi predstavili ďalších interpretov, ktorých vystúpenia odznejú v bratislavskom PKO počas predposledného októbrového víkendu. Dnes bude reč najmä o ženách s talentom a krásnym hlasom.

Coheadlinerom piatkového programu je americké jazzové trio The Bad Plus. Toto trio v zložení Ethan Iverson (piáno), Reid Anderson (basa) a Dave King (bicie) spolu hrávajú už dlho a vydali niekoľko albumov. Počas bratislavského vystúpenia sa k nim pripojí speváčka Wendy Lewis.

Medzi vrcholy sobotného programu určite bude patriť aj vystúpenie Karrin Allyson. Táto charizmatická speváčka a pianistka patrí medzi medzi hviezdy newyorkskej džezovej scény, kde ju kritika zahŕňa chválou. Na Slovensku predstaví svoj nový album „Songs of Brasil“.

Americká huslistka Karen Briggs sa predstavila vo svojej doterajšej kariére po boku umelcov ako Stanley Clarke, Wu Tang Clan, En Vogue, Chaka Khan, Wynton Marsalis či Diana Ross. V Bratislave vystúpi s medzinárodnou superskupinou Jána Fabrického v zostave Ján Fabrický (bicie), Andre Manga (basa), Juraj Burian (gitara), Andy Suzuki (saxofón), Sabri Tulug Tirpan (klávesy) a Ibou N´diaye Rose (perkusie).

www.bjd.sk

 

Swing Out Sister – Butterfly 

Karrin Allyson

Karen Briggs

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu