Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Hlina: Stretnutie PS/Spolu s KDH ukáže schopnosť povolebnej spolupráce

Alojz Hlina
Alojz Hlina (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA - Piatkové (9. 8.) stretnutie koalície Progresívne Slovensko/Spolu s KDH ukáže, či sú strany schopné aj povolebnej spolupráce. Na stredajšej tlačovej konferencii to povedal predseda KDH Alojz Hlina. Čo sa týka podpisu konkrétnej dohody, zatiaľ to vyzerá nádejne.

"Bude to naše prvé stretnutie, ktoré bude hovoriť o tom, či sme, alebo nie sme schopní nájsť nejaké prieniky na povolebnú spoluprácu. Mám pocit, že to ide celkom dobrým smerom," skonštatoval Hlina. Ozrejmil, že budú hovoriť o svojich prioritách a o programe. Následne výsledky oznámia verejnosti. Predseda KDH dodal, že hľadanie prienikov nebude jednoduché, verí však, že sa to podarí a že budú na Slovensku "vládnuť ľudia, ktorí rozumejú tomu, ako funguje demokracia, ktorí svoju politickú agendu nemajú postavenú na závisti a nenávisti".

Kritizoval populistické sociálne návrhy a opatrenia v súčasnej koalícii. Spoluprácu konzervatívcov s liberálmi prirovnal k jadrovému reaktoru. "Bude to zrážka konzervatívneho a liberálneho videnia sveta. Otázka je, či ju urobíme neriadenú, bude to Černobyľ, alebo ju skúsime urobiť riadenú," povedal Hlina.

Táto zrážka však podľa jeho slov môže byť riadená bez toho, aby nestratili časť svojej podstaty a môže posunúť krajinu dopredu. Začiatkom júla predstavili lídri PS/Spolu a KDH spoločnú predvolebnú dohodu. Obsahuje dva konkrétne záväzky. Strany sa dohodli na vzájomnom neútočení v predvolebnej kampani. Chcú tiež hľadať prienik v programových prioritách budúcej vlády.

 

Viac o téme: KDHAlojz HlinaSpoluProgresívne Slovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu