Utorok11. jún 2024, meniny má Jesika, zajtra Zlatko

Môžu sa po pôrode a tehotenstve zmeniť hormóny?

Mám dve malé deti a pred tehotenstvami som 8 rokov brala bez akýchkoľvek kontraindikácii Marvelon. Ten som si teraz dala znova predpísať, ale začalo mi už od užitia prvých tabliet bývať nevoľno a mala som bolesti hlavy. Lekárka mi teraz predpísala Belaru. Chcela by som vedieť, či sa môžu po tehotenstve a pôrode zmeniť hormóny a aký mate názor na HAK Belaru. Vopred ďakujem za odpoveď. Valika

Valika, ak Vám Marvelon prestal vyhovovať, bolo ho treba zmeniť. Ak by sa Vaše ťažkosti zopakovali aj pri tejto HAK, treba samozrejme komplexnejšie vyšetrenie, možno to bola náhoda a Vaše problémy vyplývali z niečoho úplne iného.

HAK Belara je kvalitná antikoncepcia s priaznivým účinkom na pleť. Ale čo sa týka toho priberania, opakovane sa k tejto téme vraciame. Z hormonálnej antikoncepcie ako takej sa nepriberá!

S mojimi pacientkami zvyknem žartovať, že z HAK môžu pribrať vtedy, ak budú každú tabletku zajedať 4 krémešmi, 4 rezňami. Problém je v tom, že ženské pohlavné hormóny, a teda aj tie v tabletkách, majú tú nepríjemnú vlastnosť, že pod ich vplyvom môže v čase pred menzesom dochádzať k zadržiavaniu vody v organizme a teda k "falošnému" prírastku na váhe.

Proti tomuto dokáže bojovať len najnovšia rada antikoncepčných tabletiek - Yadine, Yasminelle, Yaz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu