Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Republikáni potvrdili Palinovú ako kandidátku na viceprezidentku

Sarah Palinová
Sarah Palinová

ST. PAUL - Celonárodný konvent Republikánskej strany vo štvrtok oficiálne nominoval Sarah Palinovú za kandidátku na funkciu viceprezidentky. Palinová vstupuje do volieb po boku prezidentského kandidáta Johna McCaina.

Guvernérka Aljašky (44) sa uchádza o zvolenie za viceprezidentku ako prvá žena v histórii Republikánskej strany. V prejave pred 2400 delegátmi nominačného konventu Palinová zdôrazňovala skúsenosti z pôsobenia na poste starostky malého mesta a guvernérky a ostro zaútočila na demokratického prezidentského kandidáta Baracka Obamu, ktorého označila za elitára a oportunistu.

Senátor Obama hovorí o zmene iba z vypočítavosti, zatiaľ čo prezidentský kandidát republikánov McCain využil svoju kariéru, aby zmenu uskutočňoval, vyhlásila Palinová. Oficiálna kandidátka Republikánskej strany Sarah Palinová je guvernérkou Aljašky od decembra 2006, predtým bola starostkou malého mesta Wasilla.

Stala sa prvou ženou na čele tohto štátu a jeho najmladšou guvernérkou. Vyštudovala žurnalistiku. V mladosti vyhrávala súťaže krásy. Palinová patrí ku konzervatívnej vetve republikánov.

Je ostro proti interrupciám a sobášom osôb rovnakého pohlavia, podporuje nosenie zbraní, je vášnivou poľovníčkou. Podporuje využívanie amerických ropných zdrojov a ich prieskum na Aljaške, avšak s ohľadom na životné prostredie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu