Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

McCaina nominovali za kandidáta republikánov

(Zdroj: SITA)

St. PAUL - Senátora Johna McCaina z Arizony dnes oficiálne nominovali za republikánskeho kandidáta do novembrových prezidentských volieb v USA. Guvernérka Aljašky Sarah Palinová akceptovala nomináciu na post viceprezidentky.

Na konvente republikánov v Minneapolise - St.Paule v Minnesote Palinová oznámila, že prijala miesto "číslo dva" na kandidátke, aby slúžila americkému ľudu, a nie preto, aby jej nactiutŕhači mali o nej dobrú mienku.

Palinová pri debute na verejnosti získala obrovské povzbudenie od svojich prívržencov. Kritikov vysmiala ako elitárov, ktorí nerozumejú každodennému životu v Amerike.

Podľa svojich slov sa za posledných pár dní rýchlo naučila, že ak človek nemá "dobré postavenie vo washingtonskej elite", potom ho niektoré médiá len preto považujú za nekvalifikovaného.

Palinová (44) vyvolala v USA veľkú kontroverziu. Guvernérka Aljašky nemá nijaké skúsenosti mimo rámca svojho štátu, nič sa nevie o jej pojatí zahraničnej politiky a vnútroštátnych problémov, uviedla agentúra AP.

John McCain sa na záver Palinovej 36 minútového prejavu pripojil na javisku k nej i jej rodine. Republikánskym delegátom položil rečnícku otázku, či bol výber budúcej viceprezidentky USA dobrou voľbou.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu