Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Pakistanská armáda má rozkaz strieľať na americké jednotky

(Zdroj: ČTK)

SLAMABAD - Pakistanská armáda dostala rozkaz strieľať na americké sily v prípade ďalšieho cezhraničného zásahu z Afganistanu. Uviedol to v utorok hovorca pakistanskej armády.

Pakistanské oficiálne miesta adresovali ostrý protest Washingtonu po mimoriadne nezvyčajnom pozemnom útoku amerických prepadových oddielov v regióne Južný Vazíristan 3. septembra. Hovorca armády Athar Abbás pre agentúru AP uviedol, že po zásahu dostali poľní velitelia príkaz podobným útokom zabrániť. Ako povedal, ak bude zrejmé, že vojaci prekročili nejasne určené hranice a po zemi, či letecky vstúpili na pakistanské územie, príslušníci majú "strieľať". Ako dodal, "žiadny vpád nebude tolerovaný".

Najmenej 15 ľudí vrátane civilistov prišlo o život v severozápadnom Pakistane počas septembrového útoku medzinárodných síl pôsobiacich v Afganistane za použitia bojových vrtuľníkov. Pakistanská vláda útok ostro odsúdila a označila ho za "vážne narušenie územnej celistvosti Pakistanu". Útok, ktorého terčom boli pohraničné základne Talibanu a al-Kájdy, bol prvou potvrdenou americkou operáciou na území Pakistanu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu