Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Brusel bojuje s terorizmom: Pätnásť podozrivých osôb má zmrazené účty

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRUSEL - Belgické úrady zmrazili účty 15 osobám podozrivých z terorizmu vrátane Belgičana, označovaného za jedného z pravdepodobných organizátorov útokov v Paríži aj v Bruseli. S odvolaním sa tamojšiu vládu o tom dnes informovala agentúra AP.

Minister spravodlivosti Koen Geens dnes belgickým poslancom povedal, že vláda bude v nasledujúcich mesiacoch a rokoch rozširovať zoznam osôb, na ktoré sa bude vzťahovať takéto opatrenie. Zmrazenie vkladov Brusel uviedol do praxe prostredníctvom kráľovského dekrétu. V ňom sa uvádza, že 15 osôb vrátane Oussamu Atara, obvineného z organizovania teroristických útokov, je "podozrivých zo spáchania alebo snahy spáchať teroristické činy, či už poskytnutím pomoci alebo priamou účasťou na nich". 

Dekrétom, ktorý vstúpil do platnosti už v stredu, sa zároveň zakazuje tieto osoby či už priamo alebo nepriamo financovať. Belgická bezpečnosť aj súdni predstavitelia ešte v utorok potvrdili, že zmieneného Oussamu Atara vyšetrujú v súvislosti s útokmi v Paríži aj Bruseli, ktoré si vyžiadali dovedna 162 obetí na životoch.

Viac o téme: TerorizmusúčtyPodozrenieBrusel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu