Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Hrozba Talibanu? Teroristi zaútočili na budovu CIA a zabili Američana!

Teroristi útočili v Kábule aj minulý týždeň
Teroristi útočili v Kábule aj minulý týždeň (Zdroj: SITA)

KÁBUL - Streľbu a výbuch bolo počuť v nedeľu večer v afganskom hlavnom meste Kábul z objektu, v ktorom sídli americká tajná služba CIA. Oznámila to dnes na internete BBC. Nemenovaný predstaviteľ USA potvrdil, že došlo k útoku na budovu predtým známu ako hotel Ariana.

Útočník pripravil o život jedného Američana a ďalšieho zranil. Pri streľbe bol nakoniec sám zabitý. Informovala dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na hovorcu ambasády.

"V budove priliehajúcej k americkému veľvyslanectvu v Kábule došlo k prestrelke, do ktorej bol zapletený afganský zamestnanec objektu. Ten bol nakoniec zabitý. Motív sa stále vyšetruje," povedal hovorca ambasády Gavin Sundwall. "Zranenie druhého amerického občana nie sú životu nebezpečné," dodal.

BBC s odvolaním sa na zdroj z neďalekého prezidentského paláca informovala, že po explózii prešlo okolo budovy vozidlo Afganskej národnej armády, po ktorom začali strieľať ochrankári zamestnávaní CIA, pretože predpokladali, že jeho posádka na nich zaútočila.

Objekt CIA sa nachádza v prísne stráženej časti Kábulu v blízkosti amerického veľvyslanectva a vojenských základní NATO.

K incidentu došlo dva týždne po tom, čo komando hnutia Taliban zaútočilo na americké veľvyslanectvo a sídlo NATO v Kábule. Podarilo sa ho zlikvidovať až po viac ako 20 hodinách, pričom zomrelo najmenej 25 ľudí.

Minulý týždeň zahynul pri samovražednom bombovom útoku v Kábule bývalý afganský prezident a predseda Najvyššej mierovej rady Burhánuddín Rabbání. Aj k tomuto útoku sa prihlásil Taliban.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu