Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Američania budú môcť vypočuť vdovy po bin Ládinovi

Usáma bin Ládin Zobraziť galériu (2)
Usáma bin Ládin

WASHINGTON - Pakistan pravdepodobne umožní Spojeným štátom vypočuť manželky Usámu bin Ládina, ktoré boli s vodcom al-Káidy v dome, kde ho minulý týždeň zabili. Informoval o tom v pondelok predstaviteľ USA oboznámený so záležitosťou.

"Pakistanci sa už zdajú byť ochotní poskytnúť prístup (k vdovám). Dúfame, že signály, ktoré vysielajú, aj realizujú," citovala zdroj tlačová agentúra Reuters.
      

Hovorca Bieleho domu v pondelok novinárom povedal, že USA si želajú, aby im Pakistan umožnil prístup k trom vdovám po bin Ládinovi s cieľom získať viac informácií o sieti lídra al-Káidy.
      

Vzťahy medzi americkou a pakistanskou vládou sa zhoršili po tom, ako americké útočné komando minulý týždeň zabilo bin Ládina v jeho dome v pakistanskom Abbottabade. Pakistan obvinil Spojené štáty z narušenia suverenity.
      

Americkí predstavitelia sa domnievajú, že pakistanská tajná služba ISI úmyselne poskytla miestnym médiám meno šéfa operačného strediska americkej Ústrednej spravodajskej služby (CIA) v ázijskej krajine, informovali noviny Washington Post.
      

Meno údajného šéfa strediska CIA v Islamabade zverejnili pakistanské médiá cez víkend, len pol roka po podobnom úniku totožnosti jeho predchodcu. Americkí činitelia sa podľa správy nazdávajú, že najnovší únik bol odplatou za zásah americkej špeciálnej jednotky proti bin Ládinovi na pakistanskom území.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu