Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Al-Káida chcela zaútočiť na americké vlaky

Ilustračné foto
Ilustračné foto

WASHINGTON - Prvé informácie získané z opevneného komplexu ukrývajúceho Usámu bin Ládina v Pakistane naznačili, že al-Káida zvažovala útoky na americké vlaky. Podľa amerických predstaviteľov však žiadne čerstvé spravodajské informácie nenaznačujú, že by tento projekt bol aktívny.

Televízia ABC vo štvrtok informovala, že útoky na vlaky sa mali uskutočniť na 10. výročie teroristických útokov z 11. septembra 2001.
      

ABC s odvolaním na oficiálny zdroj oznámila, že materiály zahŕňali rozličné schémy a webové stránky, vrátane radu akcií, ktoré al-Káida zvažovala. Tieto dôkazy hovoria o plánoch, ale nič nenaznačuje, že by boli tesne pred uskutočnením.
      

Ministerstvo vnútornej bezpečnosti zaslalo polícii po celom USA varovanie, v ktorom uvádza, že teroristická sieť od februára 2010 zvažovala operáciu proti vlakom na bližšie neurčenom mieste v USA na 10. výročie útokov z 11. septembra 2001. Jednou z možností, ktoré zvažovala, bola manipuláciu s železničnou traťou tak, aby sa vlak zrútil z trate do údolia alebo z mostu".
      

Táto informácia sa zdá byť vôbec prvou získanou z útoku na bin Ládinov tajný komplex. Po jeho zabití príslušníkmi špeciálnej jednotky SEAL zobrali z domu počítače, DVD a dokumenty, dodáva Associated Press.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu