Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Požiare v Austrálii si vyberajú svoju daň: V boji s ohňom prišiel o život tretí hasič

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

CANBERRA - Dobrovoľný hasič prišiel v pondelok o život v boji s lesnými požiarmi, ktoré vyčíňajú vo východnej Austrálii. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na miestnych hasičov.

Hasič zomrel po tom, ako sa jeho hasičské auto prevrátilo v mestečku Jingellic v štáte Nový Južný Wales. Ide o tretiu smrť dobrovoľného hasiča od októbra, kedy požiare vzplanuli. Deväťdesiat percent hasičov bojujúcich so stovkami požiarov pri východnom pobreží predstavuje neplatených dobrovoľníkov, ktorí opustili svoju prácu, aby bránili svoje komunity.

Najľudnatejší štát Austrálie mimoriadne silno zasiahli lesné požiare, ktoré v krajine od októbra zničili vyše 1000 domov a viac než tri milióny hektárov porastov, čo je oblasť väčšia ako Belgicko. O život prišlo najmenej desať ľudí.

V pondelok v Novom Južnom Walese evidovali 97 požiarov, z ktorých 43 zatiaľ nedostali hasiči pod kontrolu. V Sydney, austrálskom hlavnom meste Canberra i ďalších miestach platí na otvorených priestranstvách úplný zákaz zakladania, udržiavania a používania ohňa alebo aktivít, ktoré môžu oheň vyvolať.

Viac o téme: PožiarHasičSmrťAustráliaSydney
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu