Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Počet obetí v indickej turistickej destinácii stúpol: 324 mŕtvych, 220 tisíc ľudí bez domova

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

NAÍ DILLÍ - Na najmenej 324 stúpol v piatok počet obetí rozsiahlych záplav, ktoré postihli zväzový štát Kérala ležiaci na juhu Indie. Bez strechy nad hlavou zostalo viac než 220.000 obyvateľov, informovala spravodajská televízia Sky News.

Podľa miestnych úradov ide o najhoršie záplavy, aké túto časť Indie postihli za posledných 100 rokov. Pre viac ako 200.000 ľudí, ktorí boli v dôsledku povodní nútení opustiť svoje domovy, bola vláda nútená zriadiť provizórne tábory.Stovky ľudí uviazli na strechách svojich príbytkov, keď sa snažili zachrániť pred povodňami. Pri evakuácii uviaznutých obyvateľov pomáhajú desiatky vojakov a záchranárov, ktorí používajú vrtuľníky a člny.

Ľudia sa pohybujú po
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/AP)

Oblasť sužujú monzúnové dažde od 8. augusta. Väčšina obetí sa utopila alebo zahynula pri zosuvoch pôdy. Dlhotrvajúci prudký dážď okrem zosuvov a povodní spôsobil aj zrútenie domov a cestných mostov. V turistami obľúbenej Kérale, ktorá je známa nádhernými plážami, ochromil leteckú i vlakovú dopravu. Monzúnové dažde v Indii každoročne pripravia o život stovky ľudí. Obdobie dažďov trvá od júna do septembra.

Ľudia sa pohybujú po
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/AP)

Viac o téme: PovodneIndiaNaí DillíKérala
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu