Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Turistický raj zdecimovalo zemetrasenie: Pod troskami zahynulo 14 ľudí

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/Indonesia's Disaster Mitigation Agency via AP)

JAKARTA - Počet mŕtvych v dôsledku zemetrasenia na indonézskom ostrove Lombok zvýšili na 14. Až 160 ľudí je zranených, z toho 67 hospitalizovali s vážnymi zraneniami. Zemetrasenie s magnitúdom 6,4, ktoré udrelo v hĺbke sedem kilometrov, poškodilo viac ako tisíc domov a bolo ho možné cítiť aj na susednom ostrove Bali, kde však nehlásia žiadne škody.

Podľa kompetentných sa počet obetí i zranených môže ešte zvýšiť, keďže zber dát stále prebieha. Zemetrasenie poškodilo desiatky domov i vyšších budov. Podľa úradov otrasy najviac zasiahli východnú časť ostrova, kde zomrelo desať ľudí, vrátane turistu z Malajzie.

Otrasy pocítili aj obyvatelia širšieho okolia, vrátane Bali, avšak z týchto oblastí žiadne škody ani obete neboli hlásené.

FOTO Turistický raj zdecimovalo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Indonesia's Disaster Mitigation Agency via AP)

Americká geologická služba USGS už skôr informovala, že zaznamenala hypocentrum (ohnisko zemetrasenia) v hĺbke 7 kilometrov pod zemským povrchom.

Indonézia leží v oblasti takzvaného Ohnivého kruhu v Tichom oceáne, v ktorej sa vyskytuje približne 90 percent všetkých zemetrasení na Zemi. 

 

 

Viac o téme: Zemetrasenie Bali
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu