Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Populárny grécky ostrov zachvátili plamene: VIDEO Slováka z miesta prírodnej katastrofy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ATÉNY - Lesný požiar na gréckom ostrove Thasos v severnej oblasti Egejského mora dnes zničil niekoľko domov. Informovala o tom tlačová agentúra DPA.

Takmer 300 hasičov, dobrovoľníkov a vojakov sa dnes snažilo ovládnuť obrovský lesný požiar na gréckom ostrove Thasos v severnej oblasti Egejského mora. Plamene už zničili niekoľko domov a vynútili si evakuáciu dediny. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Hasičský zbor uviedol, že požiar sa zrejme rozhorel v piatok večer po zásahoch bleskov počas silnej búrky a vypukol na štyroch rôznych miestach po celom ostrove. Skupinám hasičov priamo v teréne dnes pomáhalo aj 15 lietadiel a vrtuľníkov zhadzujúcich vodu a desiatky hasičských vozidiel. Jeden hasič utrpel pri akcii zranenia.

Hasičský zbor takisto oznámil, že prírodný živel zničil najmenej osem domov v horskej dedine Kazaviti v strednej časti Thasosu a museli ju evakuovať. Rovnako boli evakuované aj dva kláštory. Na ostrove vyhlásili stav ohrozenia.

Hasičský zbor dnes vyslal stovky požiarnikov, sedem lietadiel a vrtuľník do boja proti plameňom, ktoré sa rozhoreli počas búrky s bleskami. Jeden hasič utrpel zranenia.

Viac o téme: PožiarGréckoThasos
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu