Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

V továrni vybuchol kotol, hrozivé FOTO zachytáva mohutnú explóziu: Z miesta hlásia mŕtvych

Po výbuchu v továrni hlásia najmenej 14 mŕtvych
Po výbuchu v továrni hlásia najmenej 14 mŕtvych (Zdroj: YouTube)

DHÁKA - Najmenej 23 ľudí dnes zahynulo a desiatky ďalších utrpeli zranenia po tom, ako výbuch kotla vyvolal požiar v továrni neďaleko bangladéšskej metropoly Dháka. S odvolaním sa na miestnych hasičov o tom informovali agentúra DPA a AP. Ďalších 24 ľudí utrpelo zranenia.

Pri explózii v továrni na obaly spoločnosti Tampaco Foils sa dopoludnia miestneho času zrútila časť štvorposchodovej budovy a vznikol požiar, uviedol zástupca hasičského a záchranného zboru. Hasiči podľa neho dosiaľ v továrni našli 14 tiel. S plameňmi naďalej bojujú, počet obetí sa tak môže ešte zvýšiť.

Továreň, ktorú zasiahol výbuch, sa nachádza v priemyselnej oblasti Tongi 20 kilometrov severne od Dháky. Vyrába obaly pre tabakové a iné výrobky. Bezpečnosť tisícov tovární v juhoázijskom Bangladéši, ktoré dodávajú najmä odevné a baliace produkty aj celosvetovo pôsobiacim obchodným sieťam, je značným problémom.

Ako píše agentúra Reuters, často v nich chýba dostatočná protipožiarna ochrana. V roku 2013 zahynulo pri zrútení odevnej továrne na predmestí Dháky viac než 1100 ľudí, čo bolo najhoršou priemyselnou haváriou v dejinách Bangladéša.

Viac o téme: ExplóziaDháka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu