Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Prišli pomáhať s hasením požiarov, zmenilo sa to na boj o život: Hasičov napadli ozbrojení kozáci

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Maskovaní muži ozbrojení strelnými zbraňami, nožmi a zábleskovými granátmi zaútočili v noci nadnes na juhovýchode Ruska na stanový tábor dobrovoľných hasičov, ktorí do oblasti prišli pomáhať s hasením lesných požiarov. Informovala o tom agentúra AP S odvolaním sa na tamojších aktivistov.

Ekologická organizácia Greenpeace, ktorej členovia sa v zmienenom tábore nachádzali, uviedla, že ozbrojenci zbili niekoľko osôb a zničili viacero stanov. Škody spôsobili aj na autách zaparkovaných obďaleč. 

Viacero ľudí previezli do nemocnice, jedna osoba mala zlomený nos, ďalšia polámané rebrá. Útočníci mali podľa slov organizácie obušky, strelné zbrane a nože. Na hasičov údajne kričali, aby "sa vrátili nazad do Ameriky", pričom sa im vyhrážali, že ak miesto okamžite neopustia, už ich viac nikto nenájde. 

Greenpeace dodala, že šlo o kozákov, ktorí stanový tábor obkľúčili a hasičom celú noc znemožnili opustiť ho. Tamojšie ultranacionalistické milície kozákov považujú Greenpeace, ako aj ďalšie zahraničné mimovládne organizácie za špiónov Západu, približuje agentúra AP.

Viac o téme: PožiarRuskoMoskvaGreenpeace
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu