Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

V troskách rýchlovlaku našli žijúceho chlapca (4)

ZniČený rýchlovlak Zobraziť galériu (6)
ZniČený rýchlovlak

PEKING - Čínski záchranári našli v troskách havarovaného rýchlovlaku žijúceho štvorročného chlapca a dnes pokračovali v hľadaní ďalších cestujúcich, ktorí sobotňajšiu zrážku prežili. Informovala o tom agentúra Reuters.

K nehode došlo večer miestneho času na moste neďaleko mesta Wen-čou v provincii Če-ťiang po tom, ako sa jeden rýchlovlak zastavil - pravdepodobne v dôsledku zásahu bleskom - a druhý rýchlovlak do neho vrazil.

Pri havárii zahynulo najmenej 35 ľudí a 12 ďalších je v kritickom stave. Medzi obeťami boli aj dvaja cudzinci. Približne 200 zranených pasažierov hospitalizovali.

Na miesto nešťastia prišiel čínsky vicepremiér Čang Te-ťiang, aby pomohol pri záchranných prácach a vyšetrovaní. Čínsky prezident Chu Ťin-tchao a premiér Wen Ťia-pao vyzvali na maximálne úsilie pri záchranných prácach a označili ich za prioritu.

Spoľahlivosť čínskych železníc sa nedávno začala spochybňovať po tom, ako došlo k viacerým výpadkom prúdu u rýchlovlaku na trati Peking - Šanghaj. Vlak, považovaný za vlajkovú loď, iba pred mesiacom uviedli do prevádzky s veľkou slávou.

K poslednej veľkej vlakovej nehode v Číne došlo v roku 2008, keď sa rýchlik cestujúci z Pekingu do mesta Čching-tao vykoľajil a zrazil s ďalším vlakom. O život prišlo 72 ľudí a ďalších 416 osôb utrpelo zranenia.

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu