Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nočná mora dovolenkárov: FOTO Krach cestovky, Slovákov z Albánska dovezie vládna letka

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

POPRAD – Takýto záver dovolenky si určite nepredstavovali! Klienti popradskej cestovnej kancelárie Albania Travel ostali v Albánsku a domov sa nedostali. Dôvodom je krach popradskej cestovky.

Idete autom do tejto dovolenkovej destinácie? Vodiči hlásia, pripravte si pevné nervy!

Čitateľ nás informoval o nepríjemnostiach, s ktorými sa museli popasovať dovolenkári v Albánsku. Popradská cestovná kanelária Albania Travel skrachovala a jej klienti ostali na letisku v Albánsku. Celú udalosť už rieši poisťovňa.

„V prímorských strediskách v blízkosti Tirany sa podľa našich informácií nachádzalo 84 klientov, ktorí práve čakali na odlet domov po ukončení dovolenky. Ďalších 86 klientov čakalo na letisku v Poprade, odkiaľ mali odletieť na ďalší zájazd do Albánska,“ informovala Beáta Lipšicová z Uniqa poisťovne. Poisťovňa okamžite kontaktovala cestovnú kanceláriu a v spolupráci s delegátkou koordinuje organizáciu prevozu klientov z Albánska na Slovensko.

Popradská cestovná kancelária Albania
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Albania Travel)

Keďže letecká spoločnosť zrušila plánovaný let z Albánska kvôli neuhradenej pohľadávke, klientom, ktorí mali včera odletieť, zabezpečila poisťovňa cez noc ubytovanie, za ktoré prevzala záruku. Aktuálne čakáme na potvrdenie času náhradného odletu, ktorý by sa mal uskutočniť ešte dnes, najneskôr zajtra,“ dodala Lipšicová.

"Síce sme neodleteli domov, ale vzali nás naspäť do hotela, v ktorom sme boli celý týždeň. Aj najesť nám dali. Teraz len čakáme, ako sa dostaneme domov," napísala pani Dada.

Klienti, ktorí neodleteli z Popradu na plánovanú dovolenku, majú možnosť nahlásiť poistnú udalosť. Skontaktovať sme sa snažili aj s popradskou cestovnou kanceláriou, no na uvedenom telefónnom čísle nám nikto nezdvíhal. Úpadok cestovnej kancelárie musí ešte potvrdiť súd.

Slovákov privezie vládna letka

Ministerstvo vnútra SR vyšle dnes popoludní tri lietadlá svojej letky do albánskej Tirany, kde sa momentálne nachádza 83 slovenských občanov. Ako ďalej agentúru SITA informoval hovorca rezortu Petar Lazarov, z dôvodu úpadku cestovnej kancelárie totiž nemajú možnosť odísť naspäť na Slovensko.

"Rezort vnútra bol kontaktovaný s požiadavkou o pomoc prostredníctvom asistenčnej služby poisťovne, ktorá zároveň aj preplatí všetky náklady na prevoz dovolenkárov. Dovolenkári budú dopravení na letisko do Popradu, odhadovaný čas príletu je dnes o 22:00," dodal hovorca.

Poisťovňa sa prioritne snažila zabezpečiť prevoz prostredníctvom komerčných letov. Zabezpečiť náhradné lety pre skupinu 84 klientov v top dovolenkovej sezóne bolo však komplikované. "Keďže našou prioritou bolo dostať dovolenkárov domov čo najskôr, dnes v skorých popoludňajších hodinách sa nám nakoniec podarilo zabezpečiť prevoz z Tirany do Popradu niekoľkými lietadlami letky Ministerstva vnútra SR. Klienti cestovnej kancelárie ALBANIA TRAVEL by mali z Tirany odletieť dnes vo večerných hodinách, najneskôr o 21.00 hodine," ozrejmila Lipšicová. Náklady na prevoz vládnym špeciálom bude v plnej výške hradiť poisťovňa.

Viac o téme: DovolenkaCestovná kanceláriaAlbánsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu