Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Idete autom do tejto dovolenkovej destinácie? Vodiči hlásia, pripravte si pevné nervy!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BELEHRAD - Cesta autom cez Srbsko na dovolenku v Grécku tento rok vyžaduje pevné nervy a nutnú dávku trpezlivosti. Kvôli opravám možno na hlavnej diaľnici Belehrad Niš uviaznete v zápche aj na viac ako hodinu a pol, upozorňuje belehradský denník Blic.

Bizarné pikošky z Chorvátska: Policajti riešili sťažnosť Slováka na nudistickej pláži

Hlavným problematickým miestom je podľa denníka úsek Jagodina-Ćuprija. Srbský automobilový zväz v tejto súvislosti vysvetľuje, že príčinou je pravidelná údržba mostov v uvedenom úseku, ktorá začala 28. mája a potrvá až do konca augusta. Práce sa vykonávajú na vozovke v smere z Belehradu na Niš a obojsmerná doprava je vedená cez pás v opačnom smere Niš-Belehrad.

Kritická situácia sa doteraz vytvára vždy vo večerných hodinách a počas víkendových dní. Podľa vyjadrenia vodičov na sociálnych sieťach v niekoľko kilometrov dlhej kolóne vozidiel sa počas uplynulého víkendu muselo čakať až hodinu a 40 minút.

Dopravná zápcha
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Jedinou alternatívou, ako sa problematickému miestu vyhnúť, je podľa Blic zísť v Jagodine z diaľnice na niekdajšiu hlavnú cestu smerom na juh (158) a vrátiť sa na magistrálu až v Ćupriji. Pravdou však je, že kvalita vozovky je na tejto obchádzke horšia ako na diaľnici.

Viac o téme: DovolenkaZápchaGréckoSrbsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu