Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Fascinujúce VIDEO z východu Slovenska: Obrovský kŕdeľ migroval na sever Európy

Migrácia sťahovavého vtáctva nad Trebišovom Zobraziť galériu (2)
Migrácia sťahovavého vtáctva nad Trebišovom (Zdroj: YouTube/J&J Production)

TREBIŠOV - Príchod jari potvrdil aj prílet sťahovaných vtákov, ktoré sa vracajú zo svojich teplých zimovísk naspäť do severných hniezdisk. Nášmu čitateľovi sa podarilo vo fascinujúcom videu zachytiť, ako migroval celý kŕdeľ sťahovaných vtákov, ktorý prelietal nad Trebišovom.

Príjemné jarné počasie a kvitnúce kvety prilákali naspäť do severskej domoviny aj sťahovavé vtáctvo z juhu. Náš čitateľ na dychberúcich záberoch zachytil migrujúci kŕdeľ, ktorý nad Trebišovom smeroval na sever Európy. „Podarilo sa nám zachytiť kŕdle sťahovavých vtákov, ktoré migrujú na sever ponad Trebišov,“ napísal nám čitateľ.

Ornitológ Radovan Jambor pre Topky vysvetlil, že ide o žeriavy popolavé, ktoré sa sťahujú naspäť do svojich hniezdisk na severe Európy. „Cez Slovensko viac-menej len preletujú, v malých skupinkách sa sem-tam zastavia na poliach a mokradiach, aby doplnili energiu,“ povedal nám Jambor. Uviedol, že takouto významnou migračnou zastávkou žeriavov je napríklad chránené vtáčie územie Senianske rybníky.

Viac o téme: TrebišovMigráciaVtáciKŕdeľ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu