Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Opatrovateľka ukázala zmluvu s agentúrou: Za takýchto podmienok sa jazdí z Rakúska

Pri smrteľnej zrážke s kamiónom vyhaslo osem ľudských životov. Zobraziť galériu (4)
Pri smrteľnej zrážke s kamiónom vyhaslo osem ľudských životov. (Zdroj: TASR/KR PZ Trenčín, tip čitateľa)

BRATISLAVA - Slovenskom stále rezonuje prípad smrti siedmich opatrovateliek, ktoré boli na ceste z Rakúska domov, keď sa ich mikrobus zrazil minulý týždeň pri Prievidzi s kamiónom. Po tragédii sa ozvalo množstvo ich kolegýň, ale aj vodičov, ktorí problematiku cestovania zo zahraničia poznajú a zažili ju na vlastnej koži. Jedna z nich nám ukázala časť zmluvy s agentúrou.

Vaše tipy

"Som opatrovateľka v Rakúsku a posielam vám v prílohe bod o doprave v zmluve s agentúrou," napísala nám naša čitateľka. Uvádza sa v ňom, že zadávateľka je povinná využiť prevoz transportnou firmou, ktorú poskytuje sprostredkovateľka.

Opatrovateľka ukázala zmluvu s
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Ak nedodrží stanovené podmienky a nájde si inú transportnú spoločnosť, musí sprostredkovateľke zaplatiť odškodné vo výške 60 eur za jeden prevoz. Navyše sa sprostredkovateľka zbavuje zodpovednosti za prípadnú nehodu.

Pri smrteľnej zrážke s
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/KR PZ Trenčín)

Z tohto bodu vyplýva, že ak ide o dopravu, nemajú opatrovateľky veľmi na výber a musia sa uspokojiť s tým, čo im ponúkne agentúra. Inak by mohli mať opletačky.

Pri smrteľnej zrážke s
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/KR PZ Trenčín)

"Väčšina agentúr má už v zmluvách uvedený transfer ako servis, ktorý musia ponúkať. Odpoveď, že žena si môže vybrať inú agentúru, je síce pravdivý, ale je len málo takých, ktoré toto neponúkajú. Tým sú nútené to podpísať," vysvetlila pre TV Markíza zástupkyňa slovenských opatrovateliek v Rakúsku.

Viac o téme: DopravaZmluvaOpatrovateľkaOdvozRakúsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu