Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Neúnosná situácia na D1 pri Blatnom: Zúriví vodiči čakajú stále v kolónach, koniec už čoskoro?

Situácia na diaľnici D1 neďaleko výstavby križovatky Blatné Zobraziť galériu (3)
Situácia na diaľnici D1 neďaleko výstavby križovatky Blatné (Zdroj: Foto: TASR/Lukáš Grinaj)

BLATNÉ - Vodiči idúci z Bratislavy po diaľnici D1 v smere do Trnavy už neraz stratili pri prejazde týmto úsekom nervy. Nielen počas leta sa nám sťažujete na cestu, ktorá je stále značená dočasnými oranžovými jazdnými pruhmi. Už niekoľko mesiacov vodičov sužuje výstavba križovatky Blatné. Obmedzenie cestnej premávky sa dotýka každého jedného vodiča, či sa vybral na služobnú cestu, domov alebo na výlet. Zdržanie niekoľko desiatok minút, niekedy dokonca viac ako hodinové, vie poriadne odradiť.

Vaše tipy

"V sobotu sme išli s rodinou na Donovaly. Z Bratislavy sme vyrazili o deviatej ráno. O pol jedenástej sme boli pri Voderadoch. Siahodlhá kolóna pri Blatnom a dvaja robotníci," okomentoval situáciu na diaľnici čitateľ Juraj.

Neúnosná situácia na D1
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: TASR/Lukáš Grinaj)

Dôvodom pomalej jazdy a kolóny je už niekoľko mesačná výstavba križovatky Blatné. Tri jazdné pruhy sa zbiehajú do dvoch, pričom jeden je v smere jazdy a druhý je odkolonený do opačného pruhu diaľnice.

Vodiči, vyzbrojte sa poriadnou dávkou trpezlivosti, pretože táto nelichotivá situácia na ceste potrvá ešte niekoľko mesiacov. Národná diaľničná spoločnosť sľubuje, že do konca roka už bude križovatka Blatné cestujúcim plne k dispozícii. "Výstavba križovatky Blatné prebieha podľa odsúhlaseného harmonogramu. Sprejazdnenie celej križovatky a diaľnice D1 v úseku bez obmedzení plánujeme do konca novembra tohto roka," potvrdila hovorkyňa NDS Michaela Michalová. 

Neúnosná situácia na D1
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: TASR/Lukáš Grinaj)

Motoristi sú o obmedzení na diaľnici D1 informovaní premenným a zvislým dopravným značením znázorňujúcim kolónu v úseku s návrhom alternatívnej trasy. Národná diaľničná si je vedomá, že výstavba vodičom poriadne komplikuje plány. "Vodičom sa ospravedlňujeme za obmedzenie na diaľnici D1 a snažíme sa, aby bolo čo najkratšie," uzavrela hovorkyňa. 

Viac o téme: VýstavbaDiaľnicaBlatné
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu