Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ľuďom išlo o život, dostali odpal: Drsné skúsenosti Slovákov s políciou a záchrankou

Najväčší šok nastal po príchode sanitky. Zobraziť galériu (5)
Najväčší šok nastal po príchode sanitky.

BRATISLAVA - Keď visí ľudský život na vlásku, nie je čas na náladovosť alebo výhovorky. To si mysleli aj dvaja Slováci, ktorí svoje skúsenosti posledných dní zverejnili na Facebooku. Presvedčili sa však o úplnom opaku.

Vaše tipy

V nedeľu o pol jednej poobede si svedok v Novom Meste nad Váhom všimol, že na priechode pre chodcov niekto bezvládne leží. „Ľudia sa prechádzali okolo, autá prechádzali okolo, nezáujem,“ opísal muž, ktorý sa so svojím zážitkom verejne podelil na Facebooku. Posádka jeho auta pri mužovi zastavila, aby zistila, či nepotrebuje pomoc.

Svedectvá Slovákov, ktorí prežili skazu v Taliansku: Práve som oslavoval narodeniny a vtom... peklo!

Hoci bol bezvládne ležiaci pod vplyvom alkoholu, mal rozbitú hlavu, na tvári krv a potreboval ošetrenie. Bol pri vedomí a s okolím komunikoval. Svedok situáciu vyhodnotil tak, že treba zavolať políciu. Vytočil teda mestskú políciu, no čakala ho nezvyčajná odpoveď: „Áno, už nám ľudia volali, ale teraz je obed a my máme nárok na obednú prestávku,“ povedali mu. Spýtal sa teda, či aspoň zavolajú niekam inam, možno treba privolať sanitku. Dostal takúto odpoveď: „Zavolajte si sami, vy ste na mieste!“

Ľuďom išlo o život,
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

A tak skupinka okolo muža s rozbitou hlavou zavolala sanitku, ktorá o pár minút dorazila a zraneného ošetrila. „Zaujímavá skúsenosť s mestskou políciou z Nového Mesta nad Váhom. Nevedel som, že majú prestávky, kedy nepracujú. Mohli by si zapnúť rovno cez obed či inú prestávku, na ktorú majú nárok, odkazovač a ušetrili by mi čas počúvaním vysvetľovania, na čo majú nárok,“ napísal rozhorčený záchranca.

Ľuďom išlo o život,
Zobraziť galériu (5)

Chýbal už len kopanec

„Dnes som sa stal svedkom hroznej udalosti,“ napísal na Facebook v pondelok iný muž. Okolo obeda nejaká slečna v jednej z banskobystrických kaviarní odpadla a dostala ťažký záchvat. „S pomocou čašníka sme jej uvoľnili jazyk a uložili ju do stabilizovanej polohy, zakryli ju dekou – mala totiž zimnicu a triašku,“ vysvetlil.

Ľuďom išlo o život,
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Potom privolali záchrannú službu a ostali šokovaní. Záchranárka k slečne podišla s rukami vo vreckách a vyzvala ju, aby vstala. Podľa svedka ju vyzvala zvýšeným hlasom, aby poslúchla a do sanitky vošla po vlastných. „Chýbal už len kopanec,“ dodal pozorovateľ, ktorý priebeh zachraňovania v šoku sledoval. „Úplne dych berúca neúcta k ľudskému životu, odporné a hnusné, také hnusné. Nedá sa to ani opísať,“ zhodnotil s upozornením, že niečo podobné sa už zajtra môže prihodiť aj vám alebo vášmu dieťaťu a vyzval ľudí, aby jeho príspevok zdieľali.

Ľuďom išlo o život,
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

 

Viac o téme: SanitkaZáchrankaSvedectvoPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu