Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VIDEO nas*atého poľovníka vyvolalo silné vášne: Ťahajte preč na tej štvorkolke, kto bol v práve?!

Poľovník je poriadne vytočený Zobraziť galériu (2)
Poľovník je poriadne vytočený (Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - Tu nemáš čo robiť, otoč sa a páľ odtiaľto preč! To boli slová ochrancu lesa, ktorého poriadne vytočili motoristi preháňajúci sa v jeho rajóne. Bol taký nahnevaný, že sa im dokonca vyhrážal zbraňou. Svoj podiel viny na tomto incidente ale zrejme niesli obe strany.

Vaše tipy

Video s názvom "Nas*atý poľovník", ktoré sa koncom minulého roka objavilo na serveri Youtube, rozvírilo veľké vášne. Na jednej strane ochrancovia prírody, na strane druhej motoristi užívajúci si adrenalínovú jazdu. 

Na záberoch vidno, ako sa mladíci na štvorkolke preháňajú lesom, keď ich zrazu zastaví namosúrený muž s puškou v ruke. Nie je jasné, či ide o poľovníka, zamestnanca štátnych lesov alebo nejakého samozvaného ochrancu poriadku. Štvorkolkárov zastaví a žiada, aby sa okamžite otočili a padali preč. "Čo tu robíš?," pýta sa vodiča, načo ten odvetí, že iba "prechádzajú". "Otoč sa a páľ do p*če odtiaľto," rázne sa ozve z úst ozbrojeného muža. Mladíkom viac netreba a svoje vozidlo otáčajú opačným smerom, aby zbytočne neprovokovali. 

VIDEO nas*atého poľovníka vyvolalo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Poľovník konal neuvážene a prehnane, na čo upozornil aj náš čitateľ Jozef. "Svojím konaním porušil viaceré ustanovenia trestného zákona a rovnako aj zákona o strelných zbraniach a strelive. Na predmetné video bola už upozornená polícia aj prokuratúra," napísal. Na stranu motoristov sa postavili viacerí diskutéri, podľa ktorých došlo k naplneniu skutkovej podstata trestného činu zastrašovania, vyhrážania sa so zbraňou v ruke a dokonca i trestného činu vraždy v štádiu plánovania. Pripomínajú, že v prípade potreby by mali motoristi právo postupovať podľa paragrafu o nutnej obrane. 

 

​Vodiči, pozor! Od januára vyššie pokuty, toľkoto zaplatíte za prekročenie rýchlosti!

Pre objektívnosť ale treba povedať, že ani mladíci v tom zrejme neboli úplne bez viny a agresívny postoj poľovníka bol reakciou na ich nezákonnú jazdu. Keďže sa totiž nepreukázali potrebným povolením, dá sa predpokladať, že porušili zákon č 543/2002, ktorý hovorí, že "jazda motorovým vozidlom na lesných pozemkoch je zakázaná, ak vozidlo nemá osobitné povolenie na vjazd od vlastníka pozemkov". Ak by ale aj zákon neporušili, bolo by aspoň na mieste nerušiť pokoj zveri a neničiť lesné cesty. Navyše, ako jeden komentujúci, ktorý je podľa vlastných slov zamestnancom Štátnej ochrany prírody SR, podotkol, "ak bol muž vlastníkom preukazu poľovnej alebo lesnej stráže, konal len to, čo bolo jeho povinnosťou". 

O tom, kto nakoniec pochybil, rozhodnú kompetentné úrady. Tento nepríjemný incident by však mal slúžiť ako príklad, že žiadna akcia nezostane bez reakcie. 

Viac o téme: LesNahnevaný poľovník
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu