Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Osudová jazda na štvorkolke v Malej Fatre: Posádka sa zrútila do rokliny, Roman (†48) zahynul

Tragédia vo Fačkovskom sedle Zobraziť galériu (3)
Tragédia vo Fačkovskom sedle (Zdroj: Foto: HZS)

FAČKOV - V sobotu skoro ráno sa stala tragédia vo Fačkovskom sedle. Roman (†48) jazdil po hornatom teréne na štvorkolke s dvomi spolujazdcami z Nemecka. Mašina sa ale prevrátila, vodič, žiaľ, neprežil.

Úspešný podnikateľ Roman z Prievidze sa vybral povoziť s nemeckým párom. V sobotu skoro ráno okolo tretej hodiny museli zasahovať horskí záchranári. Nešťastie sa stalo v lokalite Fačkovského sedla. "Išlo o dvoch nemeckých a jedného slovenského občana, ktorí sa na terénnom vozidle zo zatiaľ nezistenej príčiny zrútili do rokliny," informovali horskí záchranári. Posádka podľa všetkého mierila do neďalekého salaša z miesta, kde bola ubytovaná. Pod nešťastie sa mohlo podpísať aj upršané počasie, terén bol vlhký a šmýkalo sa. 

FOTO Osudová jazda na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: HZS)


Prečítajte si aj:

FOTO Zúfalí záchranári na stope tragédie: Opitý Pavol zmizol po párty, zachráni ho už len zázrak


Pri páde utrpel Nemec (37) poranenie chrbtice a viaceré pomliaždeniny a odreniny. Po ošetrení ho záchranári pomocou lanovej techniky v nosidlách vytiahli z rokliny a následne transportovali k sanitke, ktorá už čalaka na prevoz do nemocnice. Nemka (31) neutrpela viditeľné vonkajšie poranenia. Po vyšetrení ju záchranári previezli do nemocnice na ďalšie pozorovanie. Obaja skončili v žilinskej nemocnici.  

FOTO Osudová jazda na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: HZS)

Slovák Roman, žiaľ, pád neprežil. Príčina smrti je zatiaľ neznáma. "Telo nebohého bolo po obhliadke lekára a policajných vyšetrovateľov v nosidlách UT2000 vytiahnuté z rokliny a následne transportované k vozidlu pohrebnej služby," doplnili horskí záchranári. "Polícia sa prípad intenzívne zaoberá, zisťuje okolnosti za akých k tragédii došlo," uviedol hovorca trenčianskych policajtov Pavol Kudlička s tým, že u nebohého bola nariadené pitva, ktorá určí prípadné požitie alkoholu. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. 

 

Viac o téme: TragédiaNešťastieFačkovské sedloŠtrokolka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu