Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Novoročný omyl na FOTO pobavil celú rodinu: Návrat do budúcnosti, potom vyšla najavo pravda

Každý deň sa dozvieme niečo nové Zobraziť galériu (2)
Každý deň sa dozvieme niečo nové

BRATISLAVA - Minulý rok kúpil náš čitateľ Rastislav víno, ktoré odkladal až do tohtoročnej novoročnej oslavy. Počas nej si všimol, že s fľašou niečo nie je v poriadku. Ale vysvetlenie chyby bolo ešte sofistikovanejšie a poučné aj pre nás ostatných.

Vaše tipy

„Takéto víno sme pili 2. 1. 2016. Návrat do budúcnosti po slovensky! Všimnite si dátum plnenia,“ napísal nám do redakcie Rasťo. Ako dodal fajnšmeker, víno kupoval minulý rok priamo v predajni spoločnosti v Topoľčiankach. „Víno sme pili spolu s kmotrovcami u nás doma. A vtedy sme si to všimli,“ poukázal Rasťo na etiketu, na ktorej bol uvedený dátum plnenia 14. 4. 2016.

Alkohol odráža vašu povahu: Rady zvádzate alebo ste zarytá puritánka verná klasike?

S cieľom objasniť vínnu záhadu sme sa obrátili na priamo na výrobnú spoločnosť. Najprv sme si mysleli, že ide o chybnú sériu, ale potom sme odhalili tajomstvo, ktoré znalci vín dobre poznajú. „V skutočnosti bolo víno plnené 16. 4. 2014. Náš dátum plnenia je uvedený vo formáte rok/mesiac/deň. Je to obrátený dátum a uľahčuje nám skladovú evidenciu, keď pod prvým číslom (rokom) evidujeme všetky výrobky plnené v danom roku,“ vysvetlil pre Topky  Adam Žilík z marketingového oddelenia Vinárskych závodov Topoľčianky.

Novoročný omyl na FOTO
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Tip čitateľa, Rastislav)

 

 

Viac o téme: VínoFľašaEtiketaDátum plnenia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu