Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Toto Slovákom poriadne lezie na nervy: Najmä teraz pred Vianocami, FOTO, ktorá hovorí za všetko

Takto to teraz vyzerá na pošte na Vlasteneckom Zobraziť galériu (2)
Takto to teraz vyzerá na pošte na Vlasteneckom (Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA - Návšteva pošty na Slovensku je pre mnohých ľudí pomerne stresujúcou záležitosťou. Najmä kvôli dlhočizným radám, ktoré sa tvoria pri jednotlivých priehradkach. Situácia sa stáva neúnosnou hlavne teraz pred vianočnými sviatkami. Fotografia našej čitateľky hovorí za všetko.

Vaše tipy

Moment z bežného života - prídete si na poštu vybaviť potrebné veci a stvrdnete tam pomaly hodinu, pretože rady pri priehradkach sú tak dlhé, že niekedy siahajú až von. Na to sa nedá nikdy zvyknúť. A nezvykla si na to ani naša čitateľka Martina, ktorej už došla trpezlivosť.

Býva v bratislavskej Petržalke a posťažovala sa na pobočku na Vlasteneckom námestí. "Je to už naozaj neúnosné. Či prídete na poštu ráno, doobeda, na obed, poobede alebo večer, čakáte v rade aj polhodinu. Teraz pred Vianocami si postojíte aj hodinu," napísala.

Toto Slovákom poriadne lezie
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Martine vadí najmä to, že za služby pošty platíme nemalé peniaze, pričom poštovné sa prakticky každý rok zvyšuje, no kvalita poskytovaných služieb tomu nezodpovedá. Slovenskej pošte vyčíta aj to, že nedoručuje domov doporučené zásielky. To je problém, na ktorý ľudia upozorňujú už dlho. "Doporučené zásielky vám jednoducho nedoručia, napriek tomu, že si za túto službu zaplatíte," uviedla čitateľka.

My sme sa spýtali Slovenskej pošty, ako je to teda s čakacími dobami v ich prevádzkach. "Predvianočné obdobie už tradične prináša zvýšený záujem klientov o poštové služby. Pošta Bratislava je navyše umiestnená v spádovej oblasti, kde sa zákazníci zvyknú kumulovať v určitých časoch počas dňa," vysvetlila jej hovorkyňa Stanislava Pondelová s tým, že z tohto dôvodu v tomto období posilnili priehradkové činnosti okrem iných pobočiek aj na Pošte Bratislava 5 a zároveň sme zabezpečili zmenu organizácie práce tak, aby bolo zabezpečené plynulejšie vybavovanie požiadaviek klientov. Denne sú podľa slov hovorkyne otvorené všetky klientske priehradky v dvojzmennej prevádzke. Pošta dokonca do služby nasadila aj koordinátora, ktorý ľudí usmerňuje k jednotlivým priehradkam v zmysle ich požiadaviek.

Toto Slovákom poriadne lezie
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Čo sa týka doručovania zásielok, pošta si údajne plní svoje povinnosti riadne. "Poštoví doručovatelia doručujú zásielky adresátom denne v súlade s poštovými podmienkami. Proces a kvalita doručovania sú pravidelne monitorované za účelom plnenia poštových podmienok," doplnila Pondelová.

Viac o téme: PoštaSlovenská poštaDlhý rad
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu